Kaynarca İsale Hattının Temeli Atıldı

Entegre yatırımlar, kesin çözümler
Proje hakkında teknik bilgiler de veren Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü’nün suyu 60 kilometre mesafe kat ederek buraya gelecek. Yaklaşık 30 kilometresi Camili’ye kadar isale hatlarıyla, 30 kilometresi de şimdi temelini atacağımız isale hattıyla Kaynarca’daki vatandaşlarımızın musluklarına ulaşacak. Bu projede duktil boru kullanıyoruz. Bu malzeme çok uzun yıllar sağlıklı ve sağlam bir şekilde hizmet verecek bir malzeme. Entegre su yönetimi mantığıyla yaptığımız yatırımlarla suyu kaynağında en sağlıklı şekilde koruma ve kullanıcıya en sağlıklı şekilde ulaştırmanın mücadelesini veriyoruz. Bize vizyonuyla her zaman destek veren ve her zaman önümüzü açan Başkanımız Zeki Toçoğlu’na özellikle teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Özel’den teşekkür
Rüstem Keleş’ten sonra konuşan Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ise, “Bugün yıllardır çözülemeyen su sıkıntısını çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız mevcut sudan memnun değildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir protokol imzaladık. Ve bugün de temeli atılan bu projeyle verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sözler tutuluyor
Zeynur Özel’den sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bugün Kaynarca için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Kaynarcalı hemşerilerimizin içme suyu problemini kesin çözüme kavuşturuyoruz. Bildiğiniz üzere, kısa bir süre önce imzaladığımız protokolle Kaynarca ilçemizin su ve kanal işlerini SASKİ olarak devralmıştık. Devirden hemen sonra Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’ndeki arkadaşlarımızla Kaynarca’nın içme suyu problemini kesin çözüme kavuşturacak bir proje hazırladık. Burada çok önemli bir hususun altını çizmek istiyorum. Bugüne kadar, her konuda özellikle seçim zamanı halkın karşısına çıkıp söz veren onlarca siyasetçi gördünüz. Verilen bu sözlerin büyük bir kısmının da tutulmadığına şahit olduk. Ama biz işte buradayız, sizlerle beraberiz. Söz verdiğimiz bütün projeleri tek tek hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Milletimizin yaşam standardı yükseliyor
Sakarya’nın her geçen gün geliştiğini kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “Yoğun bir gayretle gerçekleştirdiğimiz projeler ile Sakarya’mızın birçok sorununa kalıcı çözümler üretiyoruz. ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ ilkesiyle hareket ederek halkımıza gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermedik. Halkımızın yaşam standardını yükseltecek projeleri bir bir hayata geçirmenin gayreti içinde olduk. Bugün hamdolsun; şehrimizin eksiklerini tamamlıyor ve yapılması hayal dahi edilemeyenleri hayata geçiriyoruz. Enerji santralleri kuruyor, çelik borularla isale hatları inşa ediyor, Sakarya’ya barajlar kazandırıyoruz. Nasıl milletvekili kardeşlerimiz, hükümetimizin desteğiyle yol sorununu çözüme kavuşturdularsa; Bizler de yine her konuda bize destek veren hükümetimizin ve milletvekillerimizin katkılarıyla su sorununuzu çözüme kavuşturuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Köklü sorunlara, köklü çözümler
Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Söz verdiğimiz yatırımlardan bir tanesi bu içmesuyu yatırımıydı. Bu ilçenin 80 yıllık makus talihini kırdık. Duble yol yaptık. Dediler ki su yok. İşte şimdi de bu sorunu kesin bir çözüme kavuşturuyoruz. Bir yıl önce burada protokolü imzaladık. Bugün de çalışmanın temelini atıyoruz” dedi.

Pazarlıkla işin bitişi Kasım’a çekildi
Üstün, daha sonra yüklenici firmanın sahibine “Projeyi ne zaman bitireceksiniz?” sorusunu yöneltti. Firma sahibi Fevzi Barik, “Proje, resmi olarak 2013 yılbaşında tamamlanacak. Ancak sizin isteğinizle çok daha dikkatli çalışarak Allah’ın izniyle 2012 Kasım sonunda bitiririz” dedi. Bunun üzerine Üstün, Fevzi Barik’e teşekkür ederek, “İnşallah Kasım ayı sonunda Kaynarcalı kardeşlerimizin çeşmelerimizden dünya standartlarında içilebilir içme suyu akacak” ifadelerini kullandı.

 

Canlı yayınla çalışma başladı
Üstün’den sonra konuşan Hasan Ali Çelik, Kaynarcalıların hizmetinde olduklarını belirtti. Çelik’ten sonra konuşan Milletvekili İslam ise, kendisinden önce konuşanların işin tüm yönlerini en iyi şekilde aktardığını belirterek, “Bize de bu işin duasını yapmak kaldı. Allah bütün hayırlı işlerin çözümü ve başarıya ulaştırılması için bizi vesile kılsın inşallah” dedi.
Daha sonra Camili köy içi bölgesinden canlı yayına bağlanan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Projenin ilk duktil borsunu toprak altına indirerek, çalışmanın startını verdi. Temel atma töreni sonunda Kaynarcalılara yemek ikramında bulunuldu.