Kaynarca İçmesuyu Projesinin Temeli Atılıyor

Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı temel atma töreninin 17 Temmuz Salı günü gerçekleştirileceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Çeşitli etkinliklerle gerçekleştireceğimiz temel atma törenimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Kaynarca’nın içmesuyu problemlerini kesin çözüme kavuşturmak için hazırlanan Kaynarca İçmesuyu İsale Hattı’nın temel atma töreni 17 Temmuz Salı günü Kaynarca Belediye binasının yanında gerçekleştirilecek.

Kesin çözüm
Temel atma törenine tüm vatandaşları davet eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Kaynarcalı vatandaşlarımızın içmesuyu problemlerini kesin çözüme kavuşturacak olan projemizin temelini atıyoruz. Daha önce imzaladığımız protokolle Kaynarca ilçemizin su ve kanal işlerini SASKİ olarak devralmıştık. Devirden hemen sonra SASKİ’deki arkadaşlarımız Kaynarca’nın içmesuyu problemini kesin çözüme kavuşturmak için Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya ulaştıracak olan Kaynarca İçme suyu Projesini hazırladılar. Bu proje sayesinde Kaynarcalı vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içmesuyu akacak” diye konuştu.

5,5 Milyon TL’lik yatırım
Proje kapsamında 31 kilometre isale hattı döşeneceğini kaydeden Başkan Toçoğlu, “5,5 milyon TL’lik proje kapsamında 350 milimetre çapında 31 kilometre isale hattı döşeyeceğiz. Bunun yanı sıra bir de depo inşa edeceğiz. Bu isale hattı, yapımı tamamlanma noktasına gelen Hızırilyas Tepesi’ndeki arıtma tesisinde arıtılmış dünya standartlarındaki suyu Kaynarca’ya ulaştıracak. Kaynarcalı vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.