Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ilçe belediyeleri ile eşgüdümlü karla mücadele çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplamda 11 ekip, 93 personel ve 42 araç ile acil durum eylem planı kapsamında 24 saat vatandaşlarımıza hizmet sunmaktayız” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile ortaklaşa başlatılan karla mücadele çalışmaları devam etmektedir. Her ilçe için oluşturulan ayrı ekipler yol açma ve muhtemel don olaylarına karşı tuzlama çalışmalarını sürdürmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak toplamda 11 ekip, 93 personel ve 42 araç ile acil durum eylem planı kapsamında 24 saat vatandaşlarımıza hizmet sunmaktayız” denildi.

Gerekli Önlemler Alındı
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; “Şiddetini arttıran kar yağışı ve olumsuz hava koşullarında vatandaşların mağdur olmaması için azami çaba gösterilmektedir.  Büyükşehir hizmet sınırlarına yeni katılan mahalleler için de önlemler alınmıştır. Tüm il sınırlarında karla mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’nin 444 40 54 numarasına istek ve şikâyetlerini iletebilirler."