SAÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Hocalı’yı Unutma, Unutturma’ isimli konferansa katılan Başkan Yüce, “Bir yandan Hocalı katliamı, bir yandan Kafkaslar, bir yandan Balkanlar, bir yandan Musul, bir yandan diğer ülkeler ve diğer bölgeler. Son yüzyılda çok acılı şeyler yaşadık. İnşallah bir daha böyle acılı günleri yaşamayız. Bize düşen kardeşliğimizi, birlikteliğimizi, dostluğumuzu ve dayanışmamızı artırmaktır. Kültür birliğimizi, kültür kardeşliğimizi en üst seviyelere çıkarmalıyız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SAÜ Azerbaycan-Türkiye Kardeş Topluğu tarafından düzenlenen ‘Hocalı’yı Unutma, Unutturma’ isimli konferansa katıldı. SAÜ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Yüce’nin yanı sıra Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar Zafir oğlu İbrahim, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, gaziler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kardeşliğimiz daim olsun
Başkan Ekrem Yüce, “Yüreklerimizin dayanamayacağı, tüylerimizin ürperdiği ve hiçbir insanoğlunun yapmayacağı katliam gününün bir daha olmamasını diliyorum. Her ne kadar mesafeler aramızda olsa da ruh dünyamızda, inanç dünyamızda bizler biriz. Bizler bir suyun içine katılmış kardeşleriz. Sizlerin acılarını unutmuş değiliz. Bir yandan Hocalı katliamı, bir yandan Kafkaslar, bir yandan Balkanlar, bir yandan Musul, bir yandan diğer ülkeler ve diğer bölgeler. Son yüzyılda çok acılı şeyler yaşadık. İnşallah bir daha böyle acılı günleri yaşamayız. Bunun için bize düşen kardeşliğimizi, birlikteliğimizi, dostluğumuzu ve dayanışmamızı artırmaktır. Kültür birliğimizi, kültür kardeşliğimizi en üst seviyelere çıkarmamız lazım” sözlerine yer verdi.

Birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğiz
Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Bizim kardeşlik bağlarımızı güçlendirip teknolojik gelişmeyi ön plana almamız lazım. İmkânları elinden alınmışlara da imkân sağlamamız lazım. Bunun için ilk olarak kendimizin doğrulması ve çok iyi noktalara erişmesi gerekiyor. İnşallah bu kardeşlik coğrafyasına tekrar kardeşliği, dostluğu, yardımlaşmayı, merhameti, insanlığı yayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle kardeşliğimizin, beraberliğimizin artmasını temenni ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.