Suriye’nin İdlib kentine ulaştırılmak üzere Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Yardım Vakfı iş birliğiyle organize edilip hazırlanan 11 tır yardım malzemesi Demokrasi Meydanı’ndan uğurlandı. Başkan Yüce, “İdlib’deki savaş mağdurlarına kardeşliğimizi, dostluğumuzu gönderiyoruz. Kardeşlik sınır tanımaz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tip organizasyonların en büyük destekçisi olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Yardım Vakfı iş birliğiyle organize edilen ve Suriye’nin İdlib kentine ulaştırılmak üzere hazırlanan 11 tır yardım malzemesi Demokrasi Meydanı’ndan uğurlandı. Uğurlama programında Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Başkan Danışmanları Sinan Çileli, Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, Hayrat Vakfı Kocaeli Bölge Temsilcisi Şükür Çakır, Hayrat Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Üzeyir Cesur, Büyükşehir bürokratları ve yardımseverler yer aldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle okunmasının ardından tırlar dualarla yola çıktı.

Tüm hayırseverlere teşekkürler
Hayrat Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Üzeyir Cesur, “11 adet yardım tırımızın hazırlık ve planlamalarını tamamladık. İdlib şehrine bugüne kadar 78 tır yardımı bölgemizden dualarla uğurladık. Bugünde 11 tır daha yardım tırını uğurlayarak bu sayıyı önce 89’a inşallah yılsonuna kadar da 100’e çıkarmak istiyoruz. Bugün Suriye’de 1 milyon yetim kardeşimiz var. Bunların 200 bini kardeş şehrimiz İdlib’te. Onlar fakirlik ve müsibetle imtihan olurken bizler yardımla imtihandayız. Rabbim cümlemizi kazananlardan eylesin. Tüm şahsım ve kurumum adına yardımsever kardeşlerimize teşekkür eder, daha nice çalışmalarda berdevam olmayı rabbimden niyaz ederim” dedi.

Acı tecrübeler yaşadık
Sakarya’nın geçmişte yaşadığı acı günleri hatırlatan Başkan Ekrem Yüce, “Malumunuz olduğu üzere 1999 yılında hep birlikte acı bir deprem tecrübesi yaşadık. Tarifi mümkün olmayan acılar çektik. Yaşadığımız kayıplar ve travmalardan sonra hayata tutunacak motivasyonumuz tükenmek üzereydi. Ta ki binlerce yıldır bu coğrafyada hüküm süren merhamet, yardımseverlik ve paylaşma kültürü ortaya çıkıncaya kadar. Hep birlikte geçmişe gidelim, o günleri bir analım. Harap olmuş ve kullanılamaz hale gelmiş caddeler Bunların arasında tek tük kalmış sağlam sokaklardan kardeşlerimizin yardım elleri bizlere ulaşmaya başardı” dedi.

Yardımlaşmayı, kardeşliği asla unutmadık
Yardımlaşmayı, kardeşliği unutmadıklarını dile getiren Başkan Yüce, “İşte o gün Sakarya tabiri caizse bu da geçer diyerek hayata tutundu. Yaralarını sardı, gönüller yaptı, yaşadığı yeri güzelleştirmeye yeniden imar etmeye başladı. Aradan 22 yıl geçti ancak Sakarya yardımlaşmanın, kardeşliğin, destek olmanın ne denli önemli olduğunu asla unutmadı. Dünyanın her neresinde olursa olsun afetlerde, savaşın yol açtığı yıkımlarda, salgın hastalıklarda insanlar çaresiz ve yalnız hissetmesin diye gayret gösterdi. Bireysel ve toplumsal yardımlar gündelik ihtiyaçtan çok insanlığa, geleceğe, kardeşliğe dair umutlar taşıdı. Bu şehirden tırlar dolusu kardeşlik gitti dünyanın dört bir yanına” dedi.

Bu tip organizasyonların her zaman destekçisiyiz
Yüce, “İşte bugün de İdlib’deki savaş mağdurlarına kardeşliğimizi, dostluğumuz gönderiyoruz. Bu organizasyonun tertip edilmesinde emeği geçen Hayrat Vakfı’na hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu tip organizasyonların en büyük destekçisi olmanın gururunu yaşıyoruz ve inşallah yaşamaya devam edeceğiz. Bu organizasyon inşallah bundan sonraki tüm kardeşlik ve dostluk çalışmalarının teminatıdır diyor, her birinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.