Kardeşliğimiz Daim Olsun

Birlikteliğimiz ilelebet sürsün
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçılarından Ara Güler sergisi ile açılışı yapılan OSM’de, yeni bir sergi açılışının daha gerçekleştiriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kılıç, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültür ve sanat alanında yürüttüğümüz çalışmalarla Sakarya’yı Anadolu’nun kültür başkenti olmaya aday bir şehir haline getiriyoruz. Bosna’da büyük acıların yaşandığı zamanlarda, aynı hisleri bizler de yaşadık. Sakarya’ya değer katan, bu şehri güzelleştiren Boşnak kardeşlerimizi selamlıyorum. Bizler, kuvvetli bağlar ile birbirimize bağlıyız. Bosna ve Türkiye, bir elmanın yarısıdır. Kardeşliğimiz daim olsun, birlikteliğimiz ilelebet sürsün. Sergi açılışı vesilesiyle, Bosna Hersek Cumhuriyeti Genel Arşiv Direktörü Adamir Jerkoviç’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 

Süreç yavaş ilerliyor
Bosna Hersek Cumhuriyeti Genel Arşiv Direktörü Adamir Jerkoviç ise, “Bosna’da, günümüzde hala etkilerini gösteren Hırvat – Boşnak Savaşı yaşandı. Aradan 18 yıl geçmesine rağmen yıkılmış binaların yapılma süreci çok yavaş ilerlemektedir. 1993 yılında Hırvat birliklerinin attığı top mermiler ile yıkılan Mostar Köprüsü, 2004 yılında yeniden yapılmıştır. Yapım aşamasında Türk milleti ve devleti tarafından gösterilen ilgi ve maddi destekler sonucu köprü bugün yine iki yakayı birbirine bağlamaktadır” şeklinde konuştu.

Tek başımıza değiliz
Türkiye’nin verdiği desteğin önemine değinen Jerkoviç, “Bosna’nın yeniden yapılanma sürecine Türkiye’nin verdiği destek çok büyüktür. Önemli olan tek başımıza olmadığımızın hissidir, Türk milletinin her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. Verdiğimiz zorlu mücadelede Bosna Hersekliler, Türk halkının verdiği desteğin farkında. Temennimiz Türkiye’nin verdiği desteğin devam etmesi yönündedir. Mostar’a sahip çıkmanızı ve özellikle şehrin doğu yakasına yatırım yapmanızı temenni ediyoruz. Sergiyi vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından, ‘Mostar, 20 Yıl Sonra’ fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergiyi gezen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, Bosna Hersek Cumhuriyeti genel Arşiv Direktörü Adamir Jerkoviç’den eserler hakkında bilgi aldı. ‘Mostar, 20 Yıl Sonra’ fotoğraf sergisi 6 Temmuz Cumartesi gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.