Büyükşehir Belediyesi YOLBAK Dairesi Başkanı Akbulut, Kızılcık Mahallesi’ni Karasu merkezine bağlayan yolda asfalt çalışmalarının tamamlandığı bilgisini verdi. Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ise hizmetlerden dolayı Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından şehir genelinde gerçekleştirilen sıcak asfalt serim işlemleri devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren YOLBAK Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, kuzey bölgesinde bir önemli güzergahı daha sıcak asfaltla buluşturduklarını söyledi.

10 bin ton sıcak asfalt
Havaların ısınması ile birlikte şehrin dört bir yanında sıcak asfalt serim işlemlerine başladıklarını vurgulayan Akbulut, “Kısa bir süre önce Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da açıkladığı gibi şehrimizde asfaltsız grup yolu bırakmamak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Karadeniz sahil şeridindeki ilçelerimiz olan Kocaali, Karasu ve Kaynarca’da da önemli güzergahları sıcak asfaltla buluşturduk. Bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre önce Karasu Kurudere Mahallesi’ni sıcak asfaltla buluşturmuştuk. Şimdi de aynı hat üzerinde yer alan Kızılcık Mahallesi’ni Karasu merkezine bağlayan yollarda çalışmalarımızı tamamladık. Bu kapsamda 8 bin 200 metrelik güzergahta 10 bin ton sıcak asfalt kullanarak yolu yeni bir görünüme kavuşturduk. Şehir genelinde sürdürdüğümüz asfalt çalışmalarımız programlarımız dahilinde devam edecek” diye konuştu.

10 bin nüfusa hitap ediyor
Başkan Toçoğlu’ndan Kurudere ve Kızılcık Mahalleleri için sıcak asfalt talebinde bulunduklarını söyleyen Kızılcık Mahallesi Muhtarı ve Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, “Toplamda 10 bin nüfusu bulunan Kızılcık, Kurudere ve Yenidoğan Mahallelerimiz bu yolu kullanıyor. Burada emeği geçen herkese ve Zeki Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. 24 yıldır muhtarım. Daha önce İl Özel İdaresi’nin çalışmalarını da gördük. Özel İdare yetişemiyordu. Fakat sınırlarımız Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçince bir rahatlama oldu. Karasu Muhtarları olarak Zeki Başkanımız ile toplandığımızda 2019’a kadar asfaltsız grup yolu bırakmayacaklarını söylediler. Grup yollarında soğuk asfalt döneminin sona erdiğini belirttiler. Allah razı olsun yollarımız sıcak asfalt ile buluştu. Hizmetlerinin devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.