Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından Karadeniz sahillerinde oluşturulan cankurtaran ekipleri göreve başladı. İtfaiye Dairesi Başkanı Arancı, 46 personel, 26 cankurtaran kulesi, 7 jetski ve 1 zodyak bot ile boğulma vakalarına karşı göreve başladıklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri, Karasu, Kocaali ve Kaynarca Karaboğaz sahillerinde göreve başladı. Sezon startı İtfaiye Dairesi’nin Karasu Cankurtaran Merkezi’nde Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, şube müdürleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı askerlerin katılımıyla verildi. Ekiplerin 19 Eylül Salı gününe kadar her gün 09.00-19.00 saatleri arasında vatandaşların can güvenliğini sağlamak için görevlerinin başında olacağını söyleyen İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, bu sezonu can kaybı yaşanmadan geçirmek için sıkı bir şekilde çalışacaklarını ifade etti.

‘Güvenli Sahil Sakarya’
Aldıkları önlemler neticesinde 2015 yılında hiçbir can kaybı yaşanmadan sezonu kapattıklarını hatırlatan Arancı, “O sezonda Karadeniz’e kıyısı olan 7 büyükşehir arasında birinci olduk. Bu başarımız Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın dikkatini çekti. ‘Güvenli Sahil Sakarya’ adında bir proje başlattılar. Bu proje geçtiğimiz yıl faaliyete geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı dergilerinde İtfaiyemizin başarılarının tanıtımını yaptı. Ayrıca bu yılda Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Amasra biriminde görevli bir Yarbay bizimle irtibata geçerek Bursa’da görev yapan 6 kişilik ekiplerini bizlere ödül olarak Sakarya’da konuşlandırmak istediklerini söylediler. Bu şekilde İtfaiyemizin başarısına başarı katıp can kayıplarını tamamen sıfırlamak istiyorlar” diye konuştu.

Cankurataranlar hazır
Arancı, “Bölge Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanına girdiğinden itibaren gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde vatandaşlarımız denize güvenle girebiliyorlar. Sahillerimizde mavi bayrak dalgalanıyor. Bu yılda vatandaşlarımızın can güvenliği için hazırız. Toplam 46 personelimiz Karasu, Kocaali ve Kaynarca Karaboğaz sahillerinde görev yapacaklar. Müdahale gücümüze katkı sunacak kurtarma faaliyetleri için özel olarak hazırlanmış 7 jetski ve 1 Zodyak botumuz bulunuyor. Tüm Karadeniz sahil şeridimiz boyunca toplam 26 tane cankurtaran güvenlik kulemiz var. Bizler ‘Güvenli Sahil Sakarya’ imajını sonuna kadar sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Turistler için önemli
Daha önce cankurtaran faaliyetlerini kendilerinin yürüttüğünü belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alanının genişlemesinden sonra bu faaliyetleri İtfaiye Dairesi Başkanlığı yürütmeye başladı. Cankurtaranlarımız yıllardır burada. Her yıl 20-25 tane can kaybı yaşanırken; cankurtaranlar göreve başladıktan sonra şu anda neredeyse sıfırlanmış durumda. Can kaybı oranı yüzde bir bile değil. Tabiki bu ilçemize tatil için gelen turistlerimiz için çok önemli. Bizler sahillerimizde denize girecek tüm vatandaşlarımızdan cankurtaranların sözlerine uymalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandı.