Minibüs ve taksi dolmuşlarda durak harici indi-bindi işlemlerine ilişkin denetimlerin sıklaştırıldığını belirten Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, “Gözlemlenen bu gibi eylemler yolcu ve trafik güvenliği açısından olumsuz durumlar oluşturuyor. Bu yüzden hem MOBESE’ler hem de ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam ediyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, minibüs ve taksi dolmuşlar için gündeme gelen durak harici indi-bindi işlemlerine ilişkin denetimlerin aralıksız devam ettiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bayraktar, ilgili denetimlerin Zabıta Teşkilatının en önemli sorumluluk alanlarından birini oluşturduğunu kaydetti. Bayraktar ayrıca durak harici indi-bindi işlemlerinin yolcu ve trafik güvenliği açısından olumsuz durumlar oluşturduğunu, benzer işlemler için yasal mevzuat gereğince cezai müeyyidelerin esnafa tebliğ edildiğini aktardı.

Yüksek bir duyarlılık bekliyoruz
Semih Bayraktar şunları söyledi; “Büyükşehir Zabıta Teşkilatı olarak görev alanımıza giren tüm başlıklarda etkili denetimlerimizi kamunun sağlığı, huzuru ve güvenliği için aralıksız sürdürüyoruz. Faaliyet alanımıza giren başat unsurlardan biri de hiç şüphesiz minibüs ve taksi dolmuşlarda yapılabilen durak harici indi-bindi işlemleridir. Gözlemlenen bu gibi eylemler yolcu ve trafik güvenliği açısından olumsuz durumlar oluşturuyor. Benzer işlemler için yasal mevzuat gereğince cezai müeyyideleri esnafımıza tebliğ ediyoruz. Herhangi bir mağduriyete mahal vermemek adına bu konuda yüksek bir duyarlılık beklediğimizi tekrardan ifade etmek isteriz.”

Denetimler sıklaştı
“Durak harici indi-bindi işlemleri modern şehircilik standartlarıyla kesinkes bağdaşmamaktadır. Aynı zamanda trafik de bu uygunsuz işlemlerden azami düzeyde olumsuz etkilenmektedir. Bu konuda Zabıta Teşkilatımıza olduğu kadar esnafımız ve vatandaşlarımıza da sorumluluklar düştüğünü tekrardan dikkatlere sunmak isteriz. Biz elbette denetimlerimizi sürdürüyoruz. Hem canlı MOBESE’ler hem de ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam ediyor Daha güzel, daha huzurlu, daha güvenli bir şehir için var gücümüzle çalışıyoruz. Gereken kontrolleri aralıksız yapıyoruz. Denetimlerimize aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”