SAMEK eğitmenlerine yönelik düzenlenen ‘Etkili İletişim’ seminerinde konuşan Yenipazar, “İletişim için sadece görüşmenin, konuşmanın gereği yoktur. İletişim bir haberle, bir hareketle hatta bazen bir sessizlikle bile başlayabilir. İletişimsizlik diye de bir şey yoktur. Her an her yerde bir iletişim vardır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları eğitmenleri ‘Etkili İletişim’ konulu seminerde bir araya geldi. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda Etkili İletişim Uzmanı Gökhan Yenipazar, yeni bilgi ve iletişim teknolojileri ile etkili ve kaliteli iletişim ile ilgili SAMEK eğitmenlerine ayrıntılı bilgiler verdi.

Her Yerde İletişim
İletişimin fark etmekle başlayacağını belirten Yenipazar, “Bir iş, bir işaret, bir insanın algısında yer almaya başladığı zamandan itibaren iletişim başlamıştır. İletişim için sadece görüşmenin, konuşmanın gereği yoktur. İletişim bir haberle, bir hareketle hatta bazen bir sessizlikle bile başlayabilir. İletişimsizlik diye bir şey yoktur. Her an her yerde bir iletişim vardır. Bir bebek annesinin kucağında rahat değilse ağlamaya başlar, anneye mesaj gider ve anne aldığı mesajdan yola çıkarak bebeğinin rahatsız olduğunu düşünür” şeklinde konuştu.

Sağlıklı Bir İletişim İçin
Sağlıklı bir iletişim için beynin iletişime hazırlanması gerektiğinin de altını çizen Yenipazar, “Beynimiz yeterince uyku depolamalı. Yatmadan 3 saat önce yemek yemeyi kesmelisiniz, çünkü beyin yatmadan önce yenen yemeğin hazmına çalışıyor. Mesela klima derecesini uygun bir şekilde ayarlamalısınız. Çünkü beyin vücut ısısının değişimiyle meşgul oluyor. Bunları dikkate alarak beynimiz uykuda arşivleme eylemine geçer. Bu arşivlemenin sağlıklı olması için uykumuzda bizi meşgul edebilecek şeylere de dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.