Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ustalara Saygı Gecesi’ne onur konuğu olarak katılan İhsan Süreyya Sırma, “Hayat nasıl akıp gidiyor anlayamıyoruz. Önemli olan bu hayatın neresinde olduğumuzdur. Rabbim bana bu dünyadan birkaç eser daha yazıp göçmeyi nasip etsin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Şubat Kültür Sanat etkinlikleri, İslam Tarihçiliğinin usta ismi İhsan Süreyya Sırma’nın onur konuğu olarak katıldığı Ustalara Saygı Gecesi ile devam etti. AKM’de düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Moderatörlüğünü Süleyman Gündüz’ün yaptığı, konuşmacı olarak Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, Prof. Dr. Abdullah Aydınlı ve Prof. Dr. Mustafa Ağırman’ın katıldığı programda, Usta Yazar Sırma’nın ilim hayatı katılımcılar ile paylaşıldı.

53 Senelik Dostluk
Programın ilk konuşmasını yapan Prof. Dr. Gölcük, “Ankara İlahiyat Fakültesine kayıt olduktan 2 sene sonra Fakültede Siirt Pervarili bir gençle tanıştım. Bugün burada bu kardeşimle aramda oluşan uhuvvet risalesinden pasajlar paylaşmak nasip oldu. İhsan Süreyya Sırma 1962 yılında nasıl sempatik bir genç ise 2015 yılında da öyle. 53 senelik dostluğumuzun devam ettiği bugün de, aynı heyecan ve dinamizmi yaşayan bir kardeşimizdir. Ankara İlahiyatta başlayan dostluğumuz Fransa’da devam etti. Fransa’da beraber elde ettiğimiz birikimleri Türkiye’de ortaya koymaya gayret ettik” diye konuştu.

İdeallerinden Güç Alır
Usta Yazar’ın büyük bir enerjiye sahip olduğuna değinen Prof. Dr. Aydınlı ise, “Hocam sıkıntımı yıllarca çekti, aynı fakülteye asistan olarak atandığımda odasını benimle paylaştı. Uzun yıllardır hocamı takip ediyorum. 50. baskını yapan eserleri var. Ayın en çok okunan kitapları olan eserleri oldu. Hocamı ben kısaca şöyle tanımlarım, İhsan Süreyya Sırma eylem ve hareket insanıdır. Hoca, bir dini uygulayan ve uygulatan hareket içinde olan insandır. Bitmez ve tükenmez bir enerji içinde gayret eden bir insandır.  İdeallerinden aldığı güçle bitmeyen bir enerjiye sahiptir. Biz kendisinden çok şey öğrendik. Büyük bir ideale sahip bu insanı tanımak bize nasip oldu” ifadelerini kullandı.

Ümmetin Göz Bebeği
Usta Yazar’ın öğrencilerinden Prof. Dr. Ağırman, “Ben hocamın yüksek lisans ve doktora öğrencisiyim. Üzerimizde çok hakkı var. Siirt’te doğmuş, Ankara İlahiyatta okumuş, Fransa’da doktora yapmış Prof. Dr. Süreyya Sırma’yı değil; ümmete mâl olmuş bir dünya vatandaşı, İslam ümmetinin bir ferdi ve gözbebeği olan İhsan Süreyya Sırma’yı yâd etmek için burada bulunuyoruz. Diğer arkadaşlarda şahitlik eder ki hocamın öğrencileri o sınıf öğrencilerinden çok, diğer fakülteden gelen öğrencilerdir. Diğer fakülte öğrencileri gelir hocamızdan istifade ederlerdi” dedi.

Daha Fazla Yazmak İsterim
Düzenlenen programa onur konuğu olarak katılan usta yazar İhsan Süreyya Sırma, “Hayat nasıl akıp gidiyor anlayamıyoruz. Önemli olan bu hayatın neresinde olduğumuzdur. Burada bana dair birçok şey söylendi. Tevazu olsun diye söylemiyorum ancak keşke bu bahsedilen İhsan Süreyya Sırma olabilseydim. 72 yaşına geldim, sizlerin de duasını bekliyorum, Rabbim bana bu dünyadan birkaç eser daha yazıp göçmeyi nasip etsin. Bu güzel geceyi düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen programın devamında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, onur konuğu Sırma ve konuşmacılara teşekkür ederek günün anısına hediye takdim etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da programın sonunda İhsan Süreyya Sırma ile bir araya geldi.