Büyükşehir Belediyesi Hafriyat Otomasyon Sistemi ile hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının kurallara uygun taşınması ve belirtilen noktalara dökülmesi için hafriyat kamyonlarını anlık olarak takip ediyor. Yapılan açıklamada, “Şehrimizin doğasını, çevresini, suyunu, toprağını korumak adına hayata geçirdiğimiz Hafriyat Otomasyon Sistemi ile kaçak dökümlerin önüne geçmeye devam edeceğiz” denildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı şehir içerisinde hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının kurallara uygun taşınması ve belirtilen noktalara dökülmesi için hafriyat kamyonlarını hafriyat otomasyon ve araç takip sistemiyle gün boyunca takip ediyor. Gün boyunca takip edilen kamyonlar şüpheli durumlar görüldüğü takdirde çevre zabıta ve çevre koruma denetim ekipleri tarafından sahada da denetleniyor. İlçe belediyeleriyle koordinasyon halinde kaçak dökümlere anında müdahale ediyor. Müdahale sonucunda ekipler 2872 Sayılı Çevre Kanunun 20/r maddesi kapsamında kaçak döküm yapan şahıslara ve firmalara idari yaptırım kararı uyguluyor.

Atık Taşıma İzin Belgesi gerekli
Konuyla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıkları taşıyacak kamyonların öncelikle araç takip sistemine sahip olmaları ardından Büyükşehir Belediyesi’ne Atık Taşıma İzin Belgesi almak için başvurmaları gerektiği belirtildi.

Hafriyat taşımacılığına oto takip
Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: “Büyükşehir Belediyesi olarak çevre hassasiyeti ile hareket ediyor, şehrimizin doğasını, çevresini, suyunu, toprağını korumak adına hayata geçirdiğimiz Hafriyat Otomasyon Sistemi ile kaçak dökümlerin önüne geçiyoruz. Teknolojik altyapısı gelişmiş uygulama ile şehrimizde hafriyat, moloz ve çevre kirliliğine neden olacak tüm dökümlere karşı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyor, karşılaştıkları olumsuz durumları tarafımıza bildirmelerini rica ediyoruz” denildi.