Sapanca Alaçam Ortaokulu öğrenci ve ilgili öğretmenleri SASKİ tesislerini ziyaret etti. Geziyle ilgili düşüncelerini paylaşan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Melek Biçer, “Öğrencilerimiz sadece anlatınca, görmeden ya da yaşamadan bu kadar ayrıntılı olarak öğrenemiyorlar. Artık eminim ki birçoğu hidroelektrik santralin ne olduğunu bir daha unutmayacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehre kazandırılan Hızırilyas Su Yönetim Merkezi, ADASU HES ve Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’nin son misafirleri Sapanca Alaçam Ortaokulu öğrencileri ve ilgili öğretmenleri oldu. Gezide öğrencilere Sapanca Gölü’nden alınan suların nasıl arıtıldığı, suyun gücünden yararlanılarak nasıl elektrik enerjisi elde edildiği ve kullanılan atıksuların hangi işlemlerden geçerek zararsız bir şekilde doğaya deşarj edildiğiyle ilgili uzman personeller tarafından bilgi verildi. Geziye öğretmenlerin de öğrencileri kadar ilgi gösterdikleri görüldü.

Öğretmenlere tavsiye edeceğim
Tesis ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Sapanca Alaçam Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Melek Biçer, “Açıkçası öğrencilerimizin bu denli yararlanabileceği bir gezi olabileceğini beklemiyordum. Kendi alanıma da girdiği için HES’lerin şehrimiz için verimli yatırımlar olduğu kanaatindeyim. Öğrencilerimiz sadece anlatınca, görmeden ya da yaşamadan bu kadar ayrıntılı olarak öğrenemiyorlar. Artık eminim ki birçoğu hidroelektrik santralin ne olduğunu bir daha unutmayacak. Bu geziden gayet memnun kaldım. Hatta branş arkadaşlarıma da tavsiye edeceğim. Böyle imkânlar varken bence herkesin kullanması gerekiyor” diye konuştu.

Şaşırtan teknoloji
Rehber Öğretmeni Çiğdem Özkan ''Tesislerin bu kadar donanımlı olduğunu bilmiyordum. Özellikle ilk gittiğimiz su arıtma tesisinin Türkiye’nin en iyi üç tesisinden birisi olması beni baya şaşırttı. Teknolojik olarak bu kadar ileri düzeyde ve bu derece donanıma sahip bir tesis beklemiyordum. Geziler de her yaştan insan için oldukça faydalı. Öğrencilerimizin olduğu kadar kendi açımdan da son derece istifade ettiğim, yeni şeyler öğrendiğim bir gezi oldu” ifadelerini kullandı.