Büyükşehir Belediyesi, öykü yazarı Sadık Yalsızuçanlar'ı Sakaryalılarla.

Yeşilçam filmlerinden örneklerle Türk sinemasına değinen Yalsızuçanlar, geçmiş filmlerde yapılan ve günümüzde espri konusu haline gelen bazı sahnelerin seyirciyi etkilemek amacıyla bilinçli olarak kurgulandığını söyledi. “Bizim seyircimiz kötülerin cezalandırılmasını ister” diyen Sadık Yalsızuçanlar, “Yeşilçam filmlerinde senaristler normal hayatta kullanılmayan uygulamalarla halkın duygularına hitap etmeyi bilmişlerdir” dedi.

 

Etkileyici bir aşk filmi

‘Gönül Yarası’ filminin çok etkileyici bir oyunculukla aşkı ve tutkuyu anlattığını belirten Yalsızuçanlar, filmdeki karakterlerden ve yaşanan olaylardan bahsetti. Yalsızuçanlar, “Yönetmenliğini ve senaristliğini Yavuz Turgul’un yaptığı ve başrollerini Şener Şen ve Meltem Cumbul’un paylaştığı filmde hayatını Anadolu’nun ücra köşelerinde öğrencilerine adayarak geçirmiş, bu uğurda karısından ve çocuklarından bile vazgeçmiş idealist öğretmen Nazım, emekli olduktan sonra İstanbul’a, mahallesi Samatya’ya döner. Emekli maaşının bağlanmasını beklerken, geçimini sağlayabilmek için geceleri yakın arkadaşı Takoz Atakan’ın taksisinde çalışmaya başlar. Psikopat kocasından kaçarak küçük kızıyla İstanbul'a gelen Dünya ise, bir pavyonda türkücülük yapmaktadır. Feleğin çemberinden geçmiş, insan sarrafı haline gelmiş kadın, günün birinde arabasına bindiği Nazım’ın efendiliğini görünce ona güvenebileceğini anlar ve olaylar bu seyirde sürer gider” dedi.

 

Söyleşi sonunda Büyükşehir Başkan Vekili Osman Aydın programa katılan Sadık Yalsızuçanlara teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Program Gönül Yarası filminin gösterimi ile sona erdi.