Geyve Meydanı projesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ekrem Yüce, “Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yeni ve modern bir ilçe meydanı inşa ediyoruz. Geyve inşallah çok kısa sürede yepyeni meydanına kavuşacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve Meydan projesindeki çalışmaları yerinde inceledi. İncelemeleri sırasında Başkan Ekrem Yüce’ye AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Geyve İlçe Başkanı Abdullah Özdemir ile Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya eşlik etti. Geyve’nin sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerini koruyarak merkezini ve bağlı sokaklarını, bölgenin dokusuna uygun şekilde düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Geyve inşallah çok kısa sürede yepyeni meydanına kavuşacak. Hayırlı olsun” dedi.

Çalışmalarda sona gelindi
24 bin metrekare alanda gerçekleştirilen yeni Geyve Meydanı projesinde sert zemin, yer altı şadırvanı ve yöresel satış ofisinin imalatlarında sona gelinirken yağmur suyu altyapısı imalatları ise tamamlandı. İçerisinde yer altı şadırvanı, yöresel satış ofisi, revaklar, süs havuzu, çocuk oyun parkı, kent mobilyaları, pergolalar, aydınlatma direkleri, ayva heykeli ve ayva bahçesi bulunan projede ekipler çalışmaları tamamladığında Geyve modern bir meydana kavuşmuş olacak. İncelemeleri sonrasında değerlendirmeler yapan Başkan Ekrem Yüce, “Hamdolsun. Geyve’de hızla ekiplerimiz çalışmalarını ilerletiyorlar. Yeni ve modern bir ilçe meydanı inşa ediyoruz” dedi.

Tarihi dokuya uygun bir meydan olacak
“Geyve’nin sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerini koruyarak ilçemizin merkezini ve bağlı sokaklarını, bölgenin dokusuna uygun bir şekilde düzenlemiş olacağız. Projemiz kapsamında merkezde bulunan camiinin çevresini yenileyeceğiz. Mimari konsepti olan revakların kaba inşaatını tamamladı ve kandıra taşıyla kaplama başlandı. Oturma ve dinlenme alanları, yeşil alanlar, ağaçlar ile insanın ruh halinde derin izler bırakan güzel manzaralar oluşturacağız. Yine meydanda bulunacak kafeteryanın imalatında son aşamaya gelindi. Yeşil alanları, şehir mobilyaları, mimari ve estetik uygulamaları ile 7/24 faydalanabilecek Geyve Meydan projemizi inşallah hızla tamamlayacak, hemşerilerimize hediye edeceğiz.”