Büyükşehir Belediyesi Genç Atölye’de eğitimlere devam ediyor. Gençler Sinema Atölyesi’ bu hafta bilim, teknoloji ve bilim-kurgu filmleri üzerinden gelecek tasavvuflarına bakış konularını işledi. Katılımcılar film sahnelerini Sinema Yazarı Enver Gülşen ile birlikte yorumladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’ncisi düzenlenen ‘Genç Atölye’ eğitimleri devam ediyor. Sinema atölyesinde bu hafta gençler bilim, teknoloji ve bilim-kurgu filmleri üzerinden gelecek tasavvuflarına bakış konuları işledi. Her hafta Dünya sinemasının en nitelikli örneklerinden bölümler izleyen gençler, film sahnelerini, konularını, anlattığı mesajları Sinema Yazarı Enver Gülşen ile birlikte yorumladı. Sinema atölyesinde ilk derste ise ahlak, inanç ve sinema konuları, dünya sinemasından önemli ahlak konuları işlenmişti.

6 hafta boyunca sürecek
Genç Atölye’de bu yaz birbirinden değerli uzmanlar tarafından gençlere Türkiye Yüzyılı’nı Anlama, Doğa Tutkunları, Geleneksel Sanatlar, Şehir ve Tarih, Edebiyat ve Sinema olmak üzere 6 farklı alanda eğitimler veriliyor. 15-21 yaş arasındaki gençlerin katıldığı Genç Atölye’de eğitimler 6 hafta boyunca sürecek ve 18 Ağustos’ta sona erecek.