Beraberinde SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş ile birlikte Hızırilyas HES’i ziyaret eden ve türbinlerin montajının tamamlandığını belirten Başkan Toçoğlu, “Bu yatırımlarımız uzun yıllar şehrimize ve ülkemize hizmet edecek, nice önemli yatırımların yapılması için örnek olacak, istikamet gösterecek ve cesaret verecektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, beraberinde SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sezar Ercan ile birlikte Hızırilyas HES’te devam eden çalışmaları yerinde inceledi. HES’te türbin montajının tamamlandığı bilgisini veren Toçoğlu, “Akçay Barajımızda tutacağımız suları şehrimize ulaştıracağımız isale hattı üzerinde kurduğumuz 3 HES’ten birisi olan Hızırilyas HES’te türbin montajını tamamladık. Kendi enerjisini üreten şehir misyonumuz doğrultusundaki yatırımlarımızla Sakaryamıza ve ülkemize değer katmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Temiz enerji üreten şehir
Hızırilyas HES’e toplam 2 megavat güce sahip 2 türbinin uzman bir ekip tarafından monte edildiğini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Santral binamızda jeneratör, scada, hidroelektrik ünite, hidroelektrik tesisat ve pano yerleşimi gibi işlerin de tamamlanmasının ardından Hızırilyas HES enerji üretimine hazır hale gelecek. Yine Akçay Barajı Projesi kapsamında inşa ettiğimiz İkramiye HES ve Hacımercan HES’te de çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. İnşallah Akçay Barajı Projemiz tamamlandığında bu 3 HES ile yılda 45 milyon kilovat enerji üreteceğiz. Su yönetimini en üst düzeyde ve büyük bir titizlikle gerçekleştirmenin yanında, vizyon projelerle Sakarya’yı kendi kaynaklarını kullanarak temiz enerji üreten bir şehir haline getirmiş olmaktan son derece mutluyuz. Bu yatırımlarımız uzun yıllar şehrimize ve ülkemize hizmet edecek, nice önemli yatırımların yapılması için örnek olacak, istikamet gösterecek ve cesaret verecektir” ifadelerini kullandı.