Geleceğin Sinemacıları Büyükşehir’de Yetişiyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi Sinema Atölyesi’nde ilk ders gerçekleştirildi. Sakaryalı sinemaseverlerin yoğun katılımı ile OSM Cep Sineması’nda gerçekleştirilen ilk derste konuşan Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Köçer, “Sinema büyük bir tutkudur. Bu alanda yeni bir oluşumun var olduğunu söyleyebilirim. Gençlerden oluşan bu taze kanın iyi işler ortaya çıkaracağına inanıyorum. Gençler, güzel şeyler anlatacaklar” diye konuştu.

Sanat hakikati arar
Köçer, “Sanat bir arayıştır, hakikati arar. Bunu iyi anlamak zorundayız. Her şeyden önce fotoğraf gerçektir ancak sinema saniyede yirmi dört kere gerçektir. Gerçek bir sinemacının ilk olarak kendi memleketini sevmesi gerektiğine inanıyorum. Sinemaya dair genel bir yorum yapmak gerekirse, 1900’lü yılların başından bu yana Türkiye’de özellikle tiyatro elitist bir bakışın sanattaki merkez üstüydü. Günümüzde bu misyonu sinema üstlenmiş durumda. Film Arası heyecanımızı Sakarya’da yaşamak çok güzel oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne sinemaya vermiş olduğu böylesi bir destek için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.