Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, özel halk otobüsü esnaflarına ücretsiz seyahat karşılığı yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Buna göre şehir genelinde hizmet sunan işletmecilere toplam 350 bin liralık destek sağlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, özel halk otobüsü esnaflarına bayram öncesi beklenen müjdeyi verdi. Pistil, “65 yaş ve üstü vatandaşların özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına ilişkin gelir desteğinin usul ve esaslarının değiştirildiğini biliyoruz. Buna göre devletimiz esnafımıza 65 yaş ve üstündeki vatandaşları taşıma hizmetine bağlı olarak destek veriyor. Daha önce 2015 yılı ve 2016 Ocak ve Şubat aylarının ödemeleri işletmecilerimize yapılmıştı. Şimdi ise Mart ve Nisan aylarının ödemeleri esnafımızın hesaplarına yatırıldı” diye konuştu.

Toplam 350 Bin TL’lik Destek
Şehir genelinde hizmet sunan özel halk otobüsü işletmecilerine bayram öncesi 350 bin liralık destek sunulduğunu kaydeden Fatih Pistil, “Bilindiği üzere çalışma ruhsatı olan tüm özel halk otobüsü esnaflarına ücretsiz seyahat karşılığı aylık 750 lira devlet desteği sağlanıyor. Çalışma ruhsatı olmayan esnaflarımız ise mevzuat gereği bu destekten faydalanamıyor. Hak kaybına uğramamak için halen ruhsat almamış olan esnafımızın en kısa sürede çalışma ruhsatlarını almaları gerekmektedir. Bayram öncesinde yatırılan Mart ve Nisan aylarına dönük destekler esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.