Büyükşehir Belediyesi SGM engelsiz yaz kurslarında öğrenciler geçmişte kullanılan çiçek baskı tekniklerini öğrenme fırsatı buldu. Kimyasal boyalardan uzak durarak, doğal malzemelerle gerçekleştirilen etkinlikte hem ekolojik hassasiyet vurgulandı hem de tarihi el sanatları gün yüzüne çıktı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi engelsiz yaz kursları dopdolu etkinliklerle öğrencilere eşsiz deneyimler sunmaya devam ediyor. Büyük bir özenle planlanan engelsiz yaz kursları, özel çocukları tarihle ve çevre bilinciyle buluşturan yaratıcı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Öğrenciler, doğal dengeyi koruma fikrini benimseyerek çevreye duyarlı bir yaşam tarzına dikkat çekmek amacıyla ekolojik çiçek baskısı uygulamasını deneyimledi.

Ekolojik hassasiyet
Bu özel etkinlikte, öğrenciler geçmişte kullanılan çiçek baskı tekniklerini öğrenme fırsatı buldu. Kimyasal boyalardan uzak durarak, doğal malzemelerle gerçekleştirilen etkinlikte hem ekolojik hassasiyet vurgulandı hem de tarihi el sanatları gün yüzüne çıktı. Eski dönemlerde kullanılan baskı yöntemleriyle, öğrenciler ve veliler bir araya gelerek kendi çantalarına çiçek ve motifler uygulandı.

Çiçek ve motiflerin renkli dünyası
Katılımcılar, çiçeklerin ve tarihi motiflerin renkli dünyasına dalarken, aynı zamanda doğanın değerine ve korunmasına yönelik farkındalık kazandı. Öğrencilerin keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiği etkinlik, aynı zamanda öğrenmenin ve yaratıcılığın neşeli bir birleşimini ortaya koydu.

Çevre bilinci ve kültürel miras
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bu tür etkinlikleri, engelli bireylerin toplum içinde aktif rol almasını teşvik ederken, çevre bilincinin ve kültürel mirasın korunmasına da katkı sağlıyor. Engelsiz yaz kursları, öğrencilere sadece beceri kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda empati ve dayanışma duygularının da pekişmesine katkı sağlıyor. Özel çocukların ve ailelerinin bir araya geldiği, unutulmaz bir deneyim sunan buluşma renkli görüntülerle sona erdi.