Dünya Engelliler Günü kapsamında SGM’de gerçekleştirilen programlara katılan Başkan Toçoğlu, engelli yakınlarına yeni bir müjde verdi. Toçoğlu, “Engelsiz Gündüz Bakım Evi projesi ile de Türkiye’ de örnek olacak bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Bu örnek projeyi bir an önce Sayın Bakanımız Ayşenur İslam’ın desteği ile hayata geçirip, sizlerin kullanımına sunmayı arzu etmekteyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen programla Dünya Engelliler Günü kutlandı. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, İl Müftüsü İlyas Serenli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Büyükşehir Bürokratları, ilçe belediye başkanları, engelli yakınları ile çok sayıda engelli vatandaş katıldı.  Engelli mehter takımının performansı ve engelli hobi kursiyerlerinin sergi açılışı ile başlayan programlar, konferans salonunda devam etti.

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Engelli kardeşlerimiz için yapılan her çalışmanın gerçekten çok büyük anlam ifade ettiğinin bilincindeyiz. Bizler burada anneleriyle engelli kardeşlerimize hizmet ederken, aynı zamanda da engelli kardeşlerimizin sorunlarıyla da, onların dertleriyle de bir nevi dertleniyoruz. Ben burada öncelikle engelli kardeşlerimizin her daim yanında olan çok değerli ailelerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Engelli yakınlarına teşekkür
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Engelli kardeşlerimize karşı olan sorumluluklarımızı bir kez daha hatırladığımız 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle engelli çocuklarına karşı duyarlı davranan ailelerimize özverili davranışlardan ötürü tek tek teşekkür etmek istiyorum. Hepimiz biliyoruz ki, bu evlatlarımıza bakan anneler birçok sıkıntıya göğüs germektedir. Bu eli öpülesi anaların fedakârlığı hiç şüphesiz hepimiz için ibret alınacak bir hikâyedir. Rabbim sizlerin bu sabrını inşallah her iki cihanda mükâfatlandırsın” ifadelerini kullandı.

Her an birlikteyiz
Engellilere sağlanan olanakların toplumun gelişmişlik ölçütünü gösterdiğini de belirten Başkan Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri konusunda bize düşen bazı görevler olduğunu biliyoruz. Engelli kardeşlerimizin, evlatlarımızın gerek iş hayatında gerek istihdamda gerekse sosyal yaşamda bizimle birlikte yaşamaları gerekmektedir. Bizlerde bu alanda belli bir disiplin içerisinde birçok özel çalışmayı hayata geçirmiş bulunmaktayız. Sosyal hayatta engellilere sağlanan olanaklar ve kolaylıklar toplumun gelişmişlik ölçütü olmakla birlikte, insana verilen değerlerin de belirgin bir yansımasıdır” dedi.

Bakımevi müjdesi
Konuşmasında Türkiye’ye örnek olacak yeni bir projenin de müjdesini veren Toçoğlu, “Engelli kardeşlerimiz için farkındalığı arttırmak, onların kendilerini sosyal yaşamın bir parçası olarak görmelerini sağlamak amacıyla yeni bir projeler üzerinde çalışıyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra engellilerimize yönelik gerçekleştireceğimiz Engelsiz Gündüz Bakım Evi projesi ile de Türkiye’ de örnek olacak bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Bu örnek projeyi bir an önce Sayın Bakanımız Ayşenur İslam’ın desteği ile hayata geçirip, sizlerin kullanımına sunmayı arzu etmekteyiz. Hedefimiz engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sorun yaşamadan hayatlarını sürdürmelerini sağlamaktır” diye konuştu. Başkan Toçoğlu’na konuşmasının ardından Engelli hobi kursu öğrencilerinin hazırladığı el boyaması hediye edildi.

“Sevgiye Engel Yok”
Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hazırlıklarını tamamlayan engelli vatandaşların programı başladı. Engelliler tarafından seslendirilen şarkılar ve halk oyunları gösterileri, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.