Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun kısa süre önce şehir ulaşımına müjdesini verdiği 10 yeni araç hizmete başladı. Başkan Toçoğlu, “Engelli vatandaşlarımızın iniş ve binişlerine uygun bir tasarıma sahip olan araçlar aynı zamanda bisikletli yolcular için de birçok kolaylığı beraberinde getiriyor. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun şehre müjdesini verdiği 10 yeni araç şehre hizmet sunmaya başladı. Hatırlanacağı üzere teslimat işlemlerinin tamamlandığı Doruk LE model 10 yeni aracın engelli vatandaşların iniş ve binişlerine uygun bir tasarıma sahip olacağı açıklanmış, yeni otobüsler ile Büyükşehir Belediyesi ulaşım filosunun tamamının engelli dostu araçlardan oluşacağı ilan edilmişti.

Bisiklet Kullanımı Yaygınlaşmalı
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kısa süre önce şehir ulaşımına müjdesini verdiğimiz engelli dostu 10 yeni otobüs bugün itibariyle hizmete başladı. Engelli vatandaşlarımızın iniş ve binişlerine uygun bir tasarıma sahip olan araçlar aynı zamanda bisikletli yolcular için de birçok kolaylığı beraberinde getiriyor. Bisiklet kullanımının yaygınlaşması adına da güzel bir çalışmaya imza atmış olduk. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Ulaşımda Bisikletli Seyahat Dönemi
Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil ise, “Yeni araçlarımızda yer alan bisiklet taşıma aparatları ile vatandaşlarımız bisikletleri ile seyahat edebilme rahatlığına kavuştular. Kısa ve uzun mesafede bisiklet kullanan vatandaşlara sağlanan bu kolaylığın bisiklet kullanımını özendireceğini düşünüyoruz. Bisikletli yolcularımızın uygulama döneminde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirecekleri ve kurallara uyacakları inancını da taşımaktayız” ifadelerini kullandı.