Kaynarca SAMEK Kursiyerleri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği Yılsonu Sergisi Kaynarca Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi açılışında konuşan Aktürk, “2016-2017 eğitim dönemimizde SAMEK ile 20 merkezde ve 82 branşta 10 bin kişiye eğitim hizmeti sunduk. Kurslarımız açıldığı günden bu yana ise 60 bin öğrenci sayısına ulaştı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda Yılsonu Sergileri devam ediyor. Bu kapsamda Kaynara SAMEK kursiyerleri tarafından yıl boyunca hazırlanan eserlerden oluşan Yılsonu Sergisi yoğun bir katılımla Kaynarca Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, Kaynarca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Şahin, öğretmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı. Protokol tarafından kursa katılım gösteren öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

El emeğinin kıymeti
Kaynarca SAMEK’ten Ahşap Boyama Kursu Öğrencisi Aygül Sarıöz, “2016-2017 öğretim döneminde SAMEK’e katılarak hem el becerilerimizi geliştirdik hem el emeğinin kıymetini çok daha iyi öğrendik. Bizlerle uyum ve ahenk içerisinde çalışan, sabırlarıyla yanımızda olan hocalarımıza ve birlikte öğrenmenin keyfini yaşadığım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

Kaynarca’da 450 kursiyer
SAMEK ile Sakarya genelinde çok sayıda insanın meslek edinmesine ve ilgili oldukları konularda eğitim alarak eserler ortaya koymalarına katkı sunduklarını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Kurslarımız bugüne kadar çok sayıda öğrencimize ücretsiz bir şekilde eğitim hizmeti sundu ve bundan sonrada sunmaya devam edecek. 2016-2017 eğitim dönemimizde SAMEK ile 20 merkezde ve 82 branşta 10 bin kişiye eğitim hizmeti sunduk. Kurslarımız açıldığı günden bu yana ise 60 bin öğrenci sayısına ulaştı. Kaynarca’da ikinci yılımızı geride bıraktık. 2016-2017 eğitim döneminde 18 branşta 450 kursiyere eğitim hizmeti verdik. Bu noktada emek gösteren SAMEK öğretmenlerimize ve teveccühlerini esirgemeyen siz kıymetli kursiyerlerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum” diye konuştu.

Daha iyiye gidiyoruz
450 Kaynarcalının SAMEK ile önemli mesleki bilgi ve el becerileri kazandığını söyleyen Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Her geçen yıl daha iyiye gidiyoruz. Daire başkanımız diğer ilçelerde hep fen işlerini arıyorlar bizi aramıyorlar diyordu. Şimdi beni de aramaya başladınız diyor. Bu, şehir olarak kültür noktasında geldiğimiz yerin önemli bir göstergesi diye düşünüyorum. Bunda emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, daire başkanımıza ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.