Büyükşehir SAMEK merkezlerinde eğitim yılı boyunca hazırlanan eserler yılsonu sergilerinde vatandaşların beğenisine sunulacak. Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, “İnşallah 7 farklı noktada yılsonu etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Sergilerimize tüm sanat dostlarını davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK kurs merkezlerinde yılsonu etkinlikleri için geri sayım başladı. Akyazı’dan Karasu’ya, Sapanca’dan Arifiye’ye kadar birçok kurs merkezinde yıl boyunca çalışmalar gerçekleştiren kursiyerler, ortaya koydukları eserleri bu sergilerde beğeniye sunacak. 7 farklı sergi ile Sakaryalıları buluşturacaklarını belirten Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, el emeği göz nuru eserleri görmeye tüm sanat dostlarını davet etti.

El Emeği Göz Nuru Eserler
Yaygın Eğitim Şube Müdürü Kama, “Yıl boyunca SAMEK merkezlerimizde farklı branşlarda eğitimler sunduk. El sanatlarından geleneksel sanatlara, güzel sanatlardan müzik eğitimlerine kadar verimli bir dönem daha geçirdik. Yoğun katılımlar ile gerçekleşen eğitimlerde kursiyerlerimiz, yeni arkadaşlıklar kazandı. İnşallah SAMEK merkezlerimizde ortaya koyulan eserleri de yılsonu sergilerimizde vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız” ifadelerini kullandı.

7 Farklı Nokta
Kama açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “Her sene olduğu gibi yıl içerisinde kursiyerlerimizin hazırladığı eserleri sergiliyoruz. Birbirinden kıymetli el emeği göz nuru eserleri bu sergilerde beğeniye sunuyoruz. İnşallah 7 farklı noktada etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Şenlik havasında geçen sergilerimize tüm sanat dostlarını davet ediyoruz.”

SAMEK Yıl Sonu Sergi Programı şu şekilde;

SAMEK Arifiye Yıl Sonu Sergisi

4 Mayıs Çarşamba / 18.00 / Arifiye Kültür Merkezi

 

SAMEK Sapanca Yıl Sonu Sergisi

10 Mayıs Salı / 18.00 / Sapanca Sahili İnsan Hakları Parkı Çay Bahçesi

 

SAMEK Akyazı Yıl Sonu Sergisi

17 Mayıs Salı / 18.00 / Kenan Sofuoğlu Parkı

 

SAMEK Kaynarca Yıl Sonu Sergisi

24 Mayıs Salı / 16.00 / Kaynarca Kültür Merkezi

 

SAMEK Karasu Yıl Sonu Sergisi

25 Mayıs Çarşamba / 18.00 / Karasu Kent Park

 

Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi Sergisi

31 Mayıs Salı / 18.00 / Sakarya Sanat Galerisi

 

SAMEK Yıl Sonu Sergisi

2 Haziran Perşembe / 18.00 / Kent Park Öğretmen Evi Yanı