Büyükşehir Belediyesi Bulvar SAMEK’te dersler devam ediyor. Kösele Çanta eğitmeni Esma Memi, “Tamamen el işinden oluşan ürünlerimiz kursiyerlerimiz için ileride bir gelir kaynağı olacak. Kurs boyunca öğrendikleri bu teknikleri özel sektörde meslek olarak kullanabilecekler” derken; Hafit Bahadır, “Sınıfımızda gerçekleştirdiğimiz beyin fırtınalarıyla harika ürünler ortaya koyuyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (SAMEK) eğitimler devam ediyor. Bulvar SAMEK’te yer alan kösele çanta yapımı kurslarına katılan kursiyerler ders kapsamında zengin eserler oluşturuyor.

El emeği çantalar
Kösele Çanta Yapımı branşı eğitmeni Esma Memi, “Çantalarımızı gerçek keçi, dana ve kuzu derisi kullanarak yapıyoruz. Kösele Çanta Yapımı kursumuzda ilk etapta minyatür çanta yapımına başladık. Ardından çantaları süslemeye yardımcı olacak çiçek yapımını gösterdik. Çantalarımızın boyutunu minyatür boyutundan çıkararak gerçek çanta boyutuna dönüştürdük. Dikme ve kesme yöntemiyle çantalarımıza özgün çizgiler katıyoruz. Tamamen el işinden oluşan ürünlerimiz kursiyerlerimiz için ileride bir gelir kaynağı olacak. Kurs boyunca öğrendikleri bu teknikleri özel sektörde meslek olarak kullanabilecekler. Kursiyerlere tavsiyem bu işi meslek edinmeleri ve kendilerini bu alanda geliştirmeleridir” dedi.

Harika ürünler ortaya çıkıyor
Kursiyer Hafit Bahadır, “Mesleğim takı tasarımı ve satışı.  SAMEK’le de işim vasıtasıyla tanıştım. Takı her ne kadar uzmanlık alanım olsa da tasarım yeteneğimi deri işler üzerinde de geliştirmeye karar verdim ve ardından kursa yazıldım. Kursta aldığım eğitimler sonucunda takıyı deri ile birleştirdim. Sınıfımızda gerçekleştirdiğimiz beyin fırtınalarıyla harika ürünler ortaya koyuyoruz. Benim için SAMEK demek fikir alışverişi demek. Hocamız Esma Hanımında ifade ettiği gibi; öğrendiklerimizi daha ileri taşıyarak bu işten gelir sağlayacak bir meslek edinmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.