Büyükşehir Belediyesi 21 Mart Down Sendromlular günü kapsamında Engelsiz kafede etkinlik düzenledi. Yüce, “Down Sendromu toplum arasında bir hastalık olarak algılanmaktadır. Bu kişilerin diğer insanların kolaylıkla yaptığı şeyleri, ne olursa olsun başaramayacağı düşüncesi hâkimdir. Oysaki Down Sendromlu kişinin neleri yapamadığına değil, neleri başarabildiğine odaklandığımızda, aslında yalnızca birtakım öğrenme güçlükleri dışında diğer bireylerden farkı olmadığı görülebilir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 21 Mart Down Sendromlular günü kapsamında Engelsiz Kafe’de Şehit Fethi Sekin İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileriyle bir farkındalık çalışması yapıldı. 120 öğrencinin Down Sendromlu arkadaşı için yazdığı kompozisyonlardan 10 tanesi seçilerek kafede okutuldu. Etkinliğe Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çelikel, Adapazarı Belediyesi Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Mutlu Işıksu, down sendromlu vatandaşlar ile aileleri programa katıldı.

Her birey aynı
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Down Sendromu toplum arasında bir hastalık olarak algılanmaktadır. Bu kişilerin diğer insanların kolaylıkla yaptığı şeyleri, ne olursa olsun başaramayacağı düşüncesi hâkimdir. Oysaki Down Sendromlu kişinin neleri yapamadığına değil, neleri başarabildiğine odaklandığımızda, aslında yalnızca bir takım öğrenme güçlükleri dışında diğer bireylerden farkı olmadığı görülebilir. Bu öğrenme güçlüklerinin derecesi de tüm Down Sendromlu kişilerde farklılık göstermektedir. Down Sendromunun kişiler üzerinde genel bir etkisi yoktur. Down Sendromlu kişinin kişiliğine bağlı olarak farklı etkiler göstermektedir. Bu sebeple bu genetik farklılığa sahip kişilerin neleri başarabildiğine odaklanan bir toplum, onların kendilerini daha yetkin hissetmesine sebebiyet verecek ve içinde bulunan gücü fark etmesinde onlara yardımcı olacaktır” sözlerine yer verdi.