Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine katılan Başkan Ekrem Yüce, “Cumhuriyetin kurulmasından itibaren geçen 97 yılda hem içeride hem de dışarıda mücadele verdik, veriyoruz. Tüm badirelere rağmen köklerine sıkı sıkıya sarılan Cumhuriyetimiz, gelişmeye devam ediyor” dedi. Vali Kaldırım ise Cumhuriyetin 97’nci yılını kutladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine katıldı. Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Gençlik ve Spor Müdürü Arif Özsoy, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Doktor Nuri Bayar İlköğretim Okulu’ndan Demokrasi Meydanı’na kadar gerçekleştirilen fener alayı yürüyüşü ile başlayan etkinlikler meydana kurulan dev sahnede mehter takımının gösterileri ile devam etti. Tüm vatandaşların maske ve mesafe kuralına riayet gösterdiği etkinliklerde vatandaşlar al bayrakları dalgalandırdı.

Bayramlar birliğimizi pekiştirir
Etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Dini ve milli bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için çok önemlidir. Her görüşten insan bir arada, farklılıklarını bir kenara bırakarak aynı coşku ve inançla tek yumruk olur. Bizlere bir olma, diri olma fırsatı sunar. Kurtuluş Savaşımızda büyük mücadeleler vererek cumhuriyete giden yolu açan, kadın erkek çocuk demeden her şeylerini ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, tüm Mehmetçiklerimizi, cepheye silah taşıyan kadınlarımızı, henüz bıyığı terlemeden asker olan çocuklarımızı minnetle ve rahmetle anıyorum. Tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Cumhuriyetimiz gelişmeye devam ediyor
Ülkemizin her geçen gün hedeflerine ulaştığına dikkat çeken Başkan Yüce, “Her geçen gün 2023 hedeflerimize biraz daha yaklaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hedeflerimize ulaşmak için canla başla gayret ediyoruz. Cumhuriyet, milletimizin egemenliğinin, bağımsızlığının sembolüdür. Tarih boyunca hiçbir boyunduruğu kabul etmeyen, bağımsızlığına düşkün olan milletimiz, Kurtuluş Savaşı’nda tüm dünyaya gücünü göstermiştir. Cumhuriyetin kurulmasından itibaren geçen 97 yılda hem içeride hem de dışarıda mücadele verdik, veriyoruz. Tüm badirelere rağmen köklerine sıkı sıkıya sarılan Cumhuriyetimiz, gelişmeye devam ediyor. 2053 ve 2071 vizyonlarına giden yolda Cumhuriyetimizin 100. yılında hedeflerimizi gerçekleştireceğiz İnşallah” dedi.

Aziz bir milletin evlatlarıyız
Vali Çetin Oktay Kaldırım, “ Gerçekten yeryüzünde hiçbir millete nasip olmayacak, hiçbir millette bulunmayacak yüksek seciyelerle donatılmış, aziz, necip bir milletin fertleriyiz, evlatlarıyız, torunlarıyız. Tarihin hiçbir döneminde hiçbir millete nasip olmayacak şanla, şerefle yoğrulmuş hep kahramanlık yaşamış, yaşatmış, tarihini şanla, şerefle yazmış bir milletin evlatlarıyız, torunlarıyız. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Tarihte zorluklar yaşamadı mı bu millet? Yaşadı. Yokluklar yaşamadı mı? Yaşadı. Acılar yaşamadı mı? Yaşadı ama her defasında bu millet küllerinden doğmayı bilmiş, canını ortaya koyarak, bütün varlığını ortaya koyarak, canın feda ederek tekrar dirilmesini bilmiş, ayağa kalkmasını bilmiş ama bağımsızlığından, karakterinden, şanından şerefinden asla ödün vermemiştir. Cumhuriyetimizin 97’nci yılı vesilesiyle aziz milletimize, baştacı milletimize şükranlarımı sunuyorum, şehitlerimize, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.