57. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun "Türkiye Güzellikleri" şampiyonu olan Büyükşehir PRO Team takımını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden ilk geçen sporcu unvanıyla tarihe geçerek şampiyon olan Batuhan Özgür ile diğer sporcuları tebrik ederek başarı dileklerini iletti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bisiklet takımı, 57. Cumhurbaşkanlığı Turu'nda sergilediği performansla Türkiye'nin ve hatta dünyanın en başarılı takımlarından bir tanesi olduğu ispatladı. Büyükşehir Pro TEAM ekibi, 1 yıl boyunca sabah-akşam sürdürdükleri hazırlığın sonunda podyum merdivenlerini tek tek çıktı.

Beyaz mayo Büyükşehir'in

Vitaly Buts, Batuhan Özgür ve Mustafa Sayar'la 4 farklı kategoride her biri Türkiye'nin prestiji için kıymetli olan dereceler elde eden sporcular, dünyanın en iyi takımlarıyla kıyasıya bir mücadele verdi. Dünya yarışı statüsünde olan ve çok sayıda ülkeden markalaşmış isimlerin ter döktüğü organizasyonda Vitaly Buts, takımı buluşturduğu beyaz mayoyu yarış sonuna kadar korudu.

Büyükşehir'den tarihi başarı

Podyuma Vitaly ile çıkan Büyükşehir, "Türkiye güzellikleri"nde fırtına gibi eserek 1915 Çanakkale Köprüsü'nü ilk geçen sporcu unvanına sahip olan Batuhan Özgür'le sıçrama yaptı ve "genel klasman"da ilk 10'un içine giren Mustafa Sayar'la puanını zirveye taşıdı. Yarışın son etabına kadar takdire şayan bir mücadele ortaya koyan Batuhan Özgür, "Türkiye Güzellikleri" şampiyonu oldu. Tour Of Turkey'den beyaz mayonun sahibi olan Büyükşehir ekibi, hükümet yetkililerinden de takdir aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan tebrik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yarış sonunda Sakarya'nın sporcularını ziyaret ederek tebriklerini iletti. Oktay ve Kasapoğlu, Türkiye'nin gündemine oturan bisikletçi Batuhan Özgür'ü elde ettiği önemli başarı için kutlayarak fotoğraf çekildi. Büyükşehir PRO Team sporcusu Özgür ise, "Türkiye'yi bu alanda gururlandıracak nice başarılar için çalışacağız" diyerek nezaketleri için Oktay ve Kasapoğlu'na teşekkür etti.