Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, belediyenin katkılarıyla Mehmet Demir İlkokulu’nda yapılan tarım-drama atölyeleri ile kütüphanenin açılışını yaptı. Yüce, “Milyonlarca yıl önce toprak neyse bugün de öyledir. Doğanın, dünyanın geçimi toprağa bağlıdır. Çocuklara tarımı küçük yaşta öğretip, sevdireceğiz” dedi. Eğitimciler ve veliler, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Serdivan’da bulunan Mehmet Demir İlkokulu’nda hayata geçirilen tarım atölyesi, drama atölyesi ve kütüphanenin açılışına katıldı. Belediyenin desteğiyle hayata geçirilen projenin açılışında ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, eğitimciler ve veliler yer aldı. Burada, tarım ve üretim konusunda yürütülen eğitim faaliyetlerine dikkat çeken Başkan Yüce, tüm düzeylerdeki eğitim kurumlarına Sakarya’yı, ülkesini ve değerlerini en iyi şekilde temsil edecek nesiller yetiştirilmesi için her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Başkan Yüce, açılış öncesinde sınıfları gezerek öğrencilerle buluştu. Yüce ve protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti. Milli Eğitim Müdürü Savaşçı ile yöneticiler, atölyeler ve kütüphanenin hizmete alınması için katkıda bulunan Başkan Yüce ve belediyeye teşekkür etti.

“Çocuklarımızın eğitimine destek olmak bizim için gururdur”
Yüce, çocukların eğitimine verilen her desteğin kendileri için gurur olduğunu belirterek,  “Evlatlarımızın eğitimi bizler için çok çok önemli. Onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine verdiğimiz her destek bizler için gururdur. Bugün böylesine donanımlı ve bilgili eğitim camiasının elinde evlatlarımız şekilleniyor. Tarım bizim çocuklarımıza yeterince sevdirilmedi. Milyonlarca yıl önce toprak neyse bugün de öyledir. Hayatımızın geçimi insanlığın doğanın dünyamızın geçimi toprağa bağlıdır. Şunu bilelim ki gelişmiş ülkelerin tamamında tarım ilk önce gelir ve ihmal edilmez. Tarımsal faaliyetlerde bir numara olmayan ülke gelişemez. . İlimin, bilimin ve tarımın erken yaşta en iyi şekilde öğrenilmesi için çocuklarımızın hizmetkârıyız” dedi.

Tarımı öğretip, sevdirecek bir eğitim modeli
Tarımı ve üretimi çocuklara küçük yaşta sevdirip, öğretecek bir modeli benimsediklerini vurgulayan Başkan Yüce, “Bizler de bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz tarım atölyemiz ile çocuklarımıza tarımı küçük yaşta tanıtmaya ve sevdirmeye başlıyoruz. Bu bir örnek modeldir. Bütün okullarımızın ihtiyaçlarında sizlerin emrinde ve hizmetindeyiz. Çocuklarımızın eğitimi için ne gerekiyorsa yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bizim inancımızın temeli eğitimdir. Bizim inancımızın başlama noktası da eğitimdir. Ben bu kültür, inanç ve eğitim ile geleceğimizin çok daha güzel olacağına inanıyorum. Bu duygularla sizlere eğitim hayatında başarılar diliyor ve günümüzün geleceğimizin aydınlık olmasını temenni ediyorum. Rabbim sizlere hayırlı gelecek ve zihin açıklığı versin” diye konuştu.