Çevre Koruma Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Dünya bırakma hususunda her bireye sorumluluk düşüyor. Çevre, gelecek nesiller için korumamız gereken emanetimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayışla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, 8-14 Haziran tarihlerinde kutlanan Çevre Koruma Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çevreyi çevre yapan birincil unsurun insan olduğunu kaydeden Vardar, Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden çevre yatırımları ve haftanın önemine değindi.

Çevreye Duyarlı Nesiller
Yeni projeler ile yeşil alanlara yönelik önemli katkılar sunduklarını belirten Türker Vardar, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevrenin bize ve yarınlarımıza emanet olduğunu biliyoruz. Hayata geçirdiğimiz yeni yaşam alanları ile insana yararlı, çevreye duyarlı bir anlayış doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre duyarlılığı konusunda geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik teşvik edici çalışma ve yarışmalarımız da her dönem devam ediyor” diye konuştu.

Hepimiz Sorumluyuz
Yeni güzergahlar ve kavşaklarda başlatılan çevre düzenlemeleri ile Sakarya’yı daha güzele ulaştırmak için çalıştıklarını da açıklamalarına ekleyen Vardar, “Her yıl 8-14 Haziran tarihlerinde kutlanan Çevre Koruma Haftası özelinde bir kez daha dikkat çekmek durumundayız; gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Dünya bırakma hususunda her bireye sorumluluk düşüyor. Çevre, gelecek nesiller için korumamız gereken emanettir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayışla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.