‘100. Yılında Çanakkale Ruhu’ Özel Etkinlik Programının sona erdiğini açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk “100. Yılında Çanakkale ruhunu yaşamak, yaşatmak ve bu ruhu her daim diri tutmak için film gösterimleri, sergiler, konferanslar ve şiir dinletileri gerçekleştirdik. Programlarımıza olan yoğun ilgileri için hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü kapsamında Mart ayı süresince gerçekleştirilen özel etkinlikler sona erdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “100. Yılında Çanakkale ruhunu yâd etmek ve şanlı ecdadımıza olan vefa borcumuzu bir nebze ödeyebilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak film gösterimleri, sergiler, konferanslar ve şiir dinletileri gerçekleştirdik. Bu ruhu ayakta tutmak gelecek nesillerin inşası için oldukça önemli. Programlarımıza olan yoğun ilgileri için hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yolun Sonu
Gerçekleştirilen film gösterimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktürk, “’Çanakkale Yolun Sonu’ filmini Adapazarı Kültür Merkezi’nde 10 ve Yenikent Sosyal Tesisleri’nde 11 seans özel gösterimlerle gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz etkinliklerde 3 bin öğrencimizi misafir ettik. Gösterimlerin ardından öğrencilerimize Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kapsamında kaleme aldığı ‘İnancın Zaferi Çanakkale’ eserini de hediye ettik” dedi.

Çanakkale Ruhu Sergilendi
İbrahim Aktürk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Çanakkale ruhunu en iyi anlatan fotoğrafları Adapazarı Kültür Merkezi, Yenikent Sosyal Tesisleri ve Sakarya Sanat Galerisi’nde sergiledik. Hemşerilerimiz Çanakkale Ruhu’nu mücadeleye ışık tutan fotoğraflarla daha iyi anlayabilme fırsatı yakaladı. Sergilerimize gösterdikleri ilgi için de vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

100. Yıl Anısına
“Çanakkale ruhu şiirlere ilham olmuş bir ruhtur. Biz bu ruhu yansıtmak için çok çeşitli etkinlikler düzenledik, bunlardan bir tanesi de şiir dinletisi oldu. Ülkemizin değerli yorumcuları İbrahim Sadri ve Kahraman Tazeoğlu’nun sahne aldığı gecede birbirinden etkili kahramanlık şiirleri seslendirildi. Orhangazi Kültür Merkezi’nde hemşerilerimizle duygu yüklü bir gece yaşadık."

Tüm İlçelerde Konferanslar
Son olarak iki usta tarihçinin katılımı ile gerçekleştirilen 100. Yılında Çanakkale Ruhu konferanslarına da değinen Aktürk, “Özel etkinliklerimiz kapsamında ülkemizin usta tarihçileri Yavuz Bahadıroğlu ve Vehbi Vakkasoğlu ile birlikte Karasu’dan Taraklı’ya, Geyve’den Arifiye’ye, Pamukova’dan Kaynarca’ya 100. Yılında Çanakkale Ruhu konferansları düzenledik. İlçelerimizde konferanslara oldukça yoğun bir ilgi vardı” ifadelerini kullandı.