‘Dünya yarışı’ statüsünde olan Tour Of Turkey'de kıtaların en iyi kulüpleriyle yarışan Büyükşehir PRO Team'ın sporcusu Batuhan Özgür 1915 Çanakkale köprüsünden ilk geçen sporcu olma ünvanını eline alarak takım arkadaşı Vitaly Buts’tan da Türkiye güzellikleri mayosunu devraldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en prestijli yarışlarından olan Türkiye Cumhurbaşkanlığı tarafından bu yıl 57. kez gerçekleştirilen Tour Of Turkey'e damga vuran takımlardan bir tanesi oldu. Dünyanın ilk ve tek kıtalararası etaplı bisiklet yarışı olan Tour of Türkiye’de Asya ile Avrupa ilk kez Çanakkale Boğazı üzerindeki köprüden bisikletle geçildi. 1915 Çanakkale köprüsünden tarihte bisikletle geçen ilk sporcu olan Büyükşehir PRO Team sporcusu Batuhan Özgür böylelikle takım arkadaşı Vitaly Buts’tan da Türkiye güzellikleri mayosunu devralarak ikisi birlikte podyuma çıktı. Yaklaşık 1 yıldır tur için çok sıkı bir hazırlık yapan Büyükşehir PRO Team ekibi, hem bireysel ve hem de takım olarak sergiledikleri performansla turun gözdesi oldu.

6’ıncı etap koşuldu
Zorlu yarışın 6'ıncı etabı bugün Edremit-Eceabat arasındaki 204 kilometrelik mesafede koşuldu. 1915 Çanakkale köprüsünü tarihte ilk kez geçen sporcu Büyükşehir Belediye sporcusu Batuhan Özgür oldu. Son 3 etabı Türkiye Güzellikleri kategorisinde birinci olarak sürdüren Sakarya'nın takımı son turda da yerini korudu. Büyükşehir'in başarılı pedalı Ukraynalı Vitaly Buts bu yarışta üzerindeki lider formasını arkadaşına devretti.

Vitaly, Batuhan’a devretti
Genç ve başarılı sporculardan Batuhan Özgür, son etap yarışında beyaz mayoyu takım arkadaşından devralarak podyuma çıktı. Alaçatı, Çeşme, Ayvalık ve Manisa etaplarında genel klasman, sprint ve tırmanış kategorilerinde de iyi bir puanlama ortaya koyan Büyükşehir ekibi Türkiye Güzellikleri'nde 1'inci ve 2'nciliğe ismini yazdırarak büyük bir ivme kazandı.

Podyumda Sakarya’dan 2 sporcu
Lider formasını arkadaşından alan Batuhan Özgür podyuma çıktı.  Formayı teslim eden Vitaly Buts'ta podyumu terk etmedi. Büyükşehir takımı son 2 etapta Tour Of Turkey'de tarihi bir zafer kazanarak bu alanda kendini dünyaya kanıtlamak istiyor. Ayrıca Büyükşehir PRO Team, dev yarışa katılan 6 kıta takımından bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Sakarya’ya yakışır performans
Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandıran bisiklet takımımız tebrik ediyor, yarışı en iyi dereceyle bitirmelerini temenni ediyoruz. Spor Şehri Sakarya ve Bisiklet Dostu Şehir unvanlarına yakışır bir performans ortaya koyuyoruz. Tebrikler" denildi.