Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Talep, istek ve şikâyetlerin dakikalar içinde yanıt bulduğu ‘SBB Çözüm Masası’ ile kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı yüzlerce çeşit gıda ve kozmetik ürünü kapıya kadar ulaştıran ‘BELPAŞ Yöresel’ uygulaması yayınlandı. Vatandaşın hizmete kolay ulaşması için geliştirdiğimiz uygulamalarda sorunlar çözüm buluyor, ayrıca ürettiğimiz ve temin ettiğimiz kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı ürünler tek tıkla kapınıza geliyor. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara hizmet noktasında teknolojinin sunduğu tüm fırsatları değerlendiriyor ve bu yönde projeler üretiyor. İnternet üzerinden verilen hizmetlere, şimdi iki yeni alan daha eklendi. SBB internet ekibi artık vatandaşlara ‘SBB Çözüm Masası’ ve ‘BELPAŞ Yöresel Ürünler’ uygulaması üzerinden hizmet sunacak. Vatandaşlar, yayınlanan bu uygulama sayesinde hizmete internet üzerinden daha kolay erişecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, uygulamaların tanıtım programında gazetecilerle bir araya geldi. Tanıtım programında ayrıca Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları da yer aldı. Başkan Yüce ve Büyükşehir ekibi, burada geliştirilen uygulamalarla ilgili bir tanıtım gerçekleştirerek, bilgiler verdi.

Yüzlerce çeşit ürün tek tıkla kapıya geliyor
Bal54, Süt54, Et54, Yumurta54, Fındık54, ÇAYKUR, Sera A.Ş doğal malzemeleri ve Kabak54 ürünleri satışa sunuldu. Büyükşehir’in üretimini yaptığı ve temin ettiği doğal ve kaliteli ürünler, uygulamadan verilen siparişler sayesinde Sakaryalıların kapısına kadar gidiyor. Ürünler arasında bal, birçok çeşit doğal sabun, arı sütü, bal sirkesi, bal kolonyası, propolis, et, kıyma, süt, tüm peynir çeşitleri, manda yoğurdu, yumurta, fındık ezmesi, kuruyemişler, her çeşit çaylar, keten, susam, kenevir, çörekotu, adaçayı, lavanta yağları, hidrosoller, doğal çaylar, kabak tatlısı, lokumlar, bal kabağı gibi yüzlerce çeşit ürün bulunuyor. 1 dakika içinde tamamlanan siparişler en kısa sürede vatandaşların adreslerine ulaştırılıyor. Büyükşehir, vatandaşlara kaliteyi uygun fiyata temin etme fırsatı sunuyor.

‘SBB Çözüm Masası’ ile hızlı müdahale
Geliştirilen bir diğer uygulama ise vatandaşların sorunları en kısa sürede çözüme kavuşturması için hazırlandı. Tüm elektronik marketlerde yayında olan “SBB Çözüm Masası” uygulamasını indiren vatandaşlar, Büyükşehir sınırlarında belediye sorumluluğunda yer alan her türlü sorun ve şikâyeti bir mesajla iletebiliyor. Uygulama içinde ilk aşamada kimlik bilgilerini dolduran kullanıcı, daha sonra adresini ve son olarak şikâyet konusunu yazarak talep oluşturuyor. Büyükşehir’in 7 gün 24 saat görev başında olan çevrimiçi ekibi, talep ve şikâyetlere sistem üzerinden anında yanıt veriyor ve konulara müdahale ediyor. Talep, şikâyet veya istek oluşturan kullanıcılar Büyükşehir’in konuyla ilgili yürüttüğü çalışmaların her aşamasını bu sistem üzerinden çevrimiçi olarak takip ediyor. Uygulama sayesinde sorunlar, teknolojik bir sistemle çözüme kavuşuyor.

“Dünya dijitalleşmeye evriliyor”
Tanıtım programında konuşan Başkan Ekrem Yüce, yaşadığımız çağın ‘dijitalleşme’ çağı olduğuna ve bu imkânların en etkin şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Son yıllarda teknolojik gelişmeler ile dünya hızla dijitalleşmeye doğru bir evirilme yaşıyor. Gerek günlük rutinlerin gerekse toplumsal yaşamın bu değişimi benimseyerek baş döndürücü bir hızla vazgeçilmez bir iletişim aracı haline geldiği yadsınamaz bir gerçek. Günlük hayatımızda değişimin en net şekilde hissedildiği alanlardan biri ve en önemlisi hiç şüphesiz iletişim ve haberleşme teknolojilerinde yaşanan gelişimdir. Değişen ve gelişen teknoloji çağında artan internet kullanımı pek çok yeni fırsatları beraberinde getirmektedir. İletişim teknolojilerinin getirdiği yeni imkânlar ve fırsatlar vatandaşlarımızın alışkanlıklarında da köklü bir değişikliğe yol açmıştır. Günümüz dünyasında telefonlar ile beraber internet kullanımının yaygınlaşması günlük hayatımızı azami ölçüde kolaylaştırmıştır” dedi.

SBB Çözüm Masası katılımcı belediyecilik örneği
Geliştirilen SBB Çözüm Masası uygulamasının her türlü talebe en hızlı şekilde cevap vereceğini ve bunun katılımcı belediyecilik anlayışının bir örneği olduğunu belirten Yüce, “Büyükşehir Belediyemiz hizmetlerinde ve hemşerilerimiz ile iletişimde internet araçlarının ne şekilde kullanıldığını değerlendik. Bu kapsamda vatandaşlarımızın hizmetlerimize daha kolay ulaşabilmesini sağlamak için iki yeni mobil uygulama geliştirdik.  Bu uygulamaların ilki Çözüm Masası uygulamasıdır. Sakarya Büyükşehir Belediyemizin internet sitesinden, 153’ü arayarak, sosyal medya yoluyla, mail yoluyla bizlere bildirilen istek talep ve şikâyetleri artık mobil uygulama üzerinden de bizlere iletebilirsiniz. Katılımcı belediyecilik anlayışı ve hemşerilerimize daha konforlu hizmet etme amacıyla bu uygulamayı geliştirdik” diye konuştu.

Belpaş Yöresel ile kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı ürünler
Yüce, yayınlanan ‘Belpaş Yöresel’ uygulamasıyla vatandaşları sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri tek bir tıkla buluşturduklarını kaydeden Başkan Yüce, “Bir diğer mobil uygulamamız ise BELPAŞ Yöresel Ürünler. Bu uygulamamız ile Bal Evi, Süt Evi, Şifa Evi ve Kabak Evinde satışını gerçekleştirdiğimiz onlarca ürüne ulaşabilirsiniz. Uygulama üzerinden verilen siparişlerin en kısa zamanda sizlere ulaşması sağlanacaktır. Böylelikle vatandaşlarımızın kaliteli, sağlıklı ve ucuz ürünlere ulaşması çok daha kolay hale gelmiştir. Teknolojinin bu kadar geliştiği ve günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiği bu dönemde Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de vatandaşlarımıza daha etkin bir hizmet sunmak için tüm alternatifleri değerlendiriyor ve çalışmalarımızı bu minvalde değerlendiriyoruz. Her şartta ve her platformda vatandaşlarımıza hizmet sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Uygulamaların indirme linkleri aşağıdadır

SAKARYA YÖRESEL (Google Play)

https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.belpas.mobilsiparis&gl=TR

SAKARYA ÇÖZÜM MASASI (Google Play)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uygbasvuru&gl=TR

BELPAŞ YÖRESEL (Apple Store)

https://apps.apple.com/tr/app/sakarya-b%C3%BCy%C3%BCk%C5%9Fehir-belpa%C5%9F/id1517392517?l=tr

SBB ÇÖZÜM MASASI (Apple Store)

https://apps.apple.com/tr/app/sbb-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm-masas%C4%B1/id1606605388?l=tr