Sakarya Büyükşehir Belediyesi kırsal alanlarda yürüttüğü yol yenileme çalışmalarına mesai saati gözetmeden dün gece yarısı Hendek Yarıca ve Yeniköy’de devam etti.

Büyükşehir Belediyesi, ‘Sakarya’da asfaltsız yol kalmayacak’ sloganıyla gündüz gece sahada çalışıyor.  Yol Bakım, Altyapı ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler Hendek kırsalında işleme başladı.

5 bin 500 metrelik mesafe sil baştan
Hendek Yarıca ve Yeniköy Mahallesi’nde mesai saati gözetmeden, dün gece geç saatlerde çalışan ekipler 5 bin 500 metrelik güzergâhı sil baştan yeniledi. Bölgeye 8 bin ton asfalt serimine ise başlandı.

Yoğun araç trafiğine sahip güzergâh, çalışmalar tamamlandığında daha güvenli ve kolay bir ulaşım ağı bölge halkını hizmetine sunulacak. Bu yolun yenilenmesi ilçe merkezi, şehir merkezine ulaşım ve bunun yanı sıra civardaki onlarca mahalleye geçiş için önemli bir rol oynayacak.

Gündüz gece çalışıyoruz
Büyükşehir Belediyesi, Hendek kırsalında yürüttüğü çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Sakarya'mızın dört bir yanında güçlü bir ulaşım ağı oluşturmak için gündüz-gece çalışıyoruz. Son olarak Hendek Yarıca ve Yeniköy mahallelerini arası grup yolunun 5 bin 500 metrelik güzergahı 8 bin ton asfalt kullanarak hemşerilerimizin kullanımına açacağız” denildi.