Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Serdivan’da üniversite güzergahında trafik güvenliğini sağlamak ve olumsuzlukların önüne geçmek için uyarı sistemi olan hız kesici şeritler yerleştiriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (Yol Bak) ekipleri, kent genelinde trafik güvenliğini oluşturmak için aralıksız çalışıyor. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif noktalarında şerit ve hız kesici montaj işlemleri sürdürüyor.

Sürücüler için uyarı sistemi: Hız kesici şeritler
Bu çalışma kapsamında son olarak Serdivan’daki üniversite güzergahında faaliyet yürüten ekipler, trafikte kazaları ve olumsuzlukları önlemek için hız kesiciler yerleştiriyor. Üniversite Caddesi, Hızırilyas bölgesi ve 2. Cadde’de montaj işlemleri devam ediyor. Yolların üzerine işlenen bu kesiciler, sürücülere hız yapılmaması, yakın mesafede kasis veya kavşak olduğu uyarısını yapıyor ve trafikte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçiyor.

Sorumluluk alanımızda güvenliği sağlıyoruz
Yol Bak’tan yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak trafik güvenliğini önemsiyor ve vatandaşlarımızın sorumluluk alanımızda herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçte ciddi bir trafik yoğunluğunun yaşanacağı şehrin yeni girişi 2. Caddesi, Üniversite Caddesi ve Hızırilyas bölgesinde sürücülere uyarı sistemi görevi gören hız kesici şeritler yerleştiriyoruz. Bu sayede trafikte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor. Uyarı-şerit sisteminin montajı, şehrin muhtelif noktalarında devam edecektir” denildi.