Büyükşehir Örnek Belediye Seçildi

Sakarya Büyükşehir bizim gözbebeğimiz
Düzenlenen Sempozyumda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Dairesi Başkanı Ahmet Varır, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli cihazlar ve elektronik atıklar üzerine yürüttüğü çalışmalar bizim için çok önemli. Türkiye’de atık yönetimi denilince Sakarya Büyükşehir Belediyesi bizim gözbebeğimizdir. Ele aldığı bütün konuları başarıyla yürütmektedirler” diye konuştu.

 

Evsel atıklar ayrı toplanmalı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü’nden ve aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Çevre Eğitimcisi olan M. Yücel İnce ise yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İnce, “e-atıkların oluşması durumunda daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda bu tarz atıkların evsel çöplerden ayrı toplanması gerekmektedir. Bu vesileyle atık elektrikli ve elektronik cihazları olan kişiler Büyükşehir Belediyemizin 153 Çözüm Masası’nı veya 273 41 52 (10 hat) aramaları durumunda ekiplerimiz verilen adrese giderek elektronik atıkları almaktadırlar ve toplanan tüm atıklar bu iş için ayrılmış konteynırda muhafaza edilerek, daha sonra da geri dönüşüm tesislerine gönderilmektedir” dedi. 

Taşıma ücretsiz
M. Yücel İnce şöyle açıklamasının son bölümünde, “Avrupa ülkelerinde taşıma için ücret alınırken Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan taşıma için hiçbir ücret talep edilmemektedir. Televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo ve dokümanları, buzdolabı, çamaşır makinesi, cep telefonu vb. parçalar vatandaşlarımızın konutlarından alınmaktadır” ifadelerini kullandı.