Büyükşehir Korucuk’ta ulaşım sorununu çözüme kavuşturdu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Korucuk’ta yaşayan vatandaşların ek sefer çağrısına kayıtsız kalmayarak bölgeye hizmet veren 25 sefer numaralı belediye otobüslerinin sayısını arttırarak otobüs seferlerinde düzenleme yaptı. Bölgeye belediye otobüslerinin haricinde sefer düzenleyen özel halk minibüslerinin J plakadan M plakaya geçmesiyle mağduriyet yaşadığını belirten serbest, indirimli, engelli ve şehit ile gazi yakını ulaşım kartı sahipleri Büyükşehir Belediyesi’nden ek araç ve sefer talep etti. Vatandaşın çağrısına kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediyesi sefer ve otobüs sayısında düzenleme kararı aldı. Düzenleme kararının ardından grev kararı alarak hizmet vermeyeceklerini açıklayan minibüs sahipleri 25 sefer numaralı otobüslerinde hizmet vermesini aksattı. Eylemin başladığı andan itibaren vatandaşların mağduriyetini gidermek için Büyükşehir Belediyesi bölge halkının güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşımını sağlaması için 6 olan araç sayısını 12 ye çıkarttı. Yeni düzenlemelerden memnuniyet duyduğunu ifade eden bölge halkı, çağrılarına kayıtsız kalmayan ve gerekli önlemlerle mağduriyet yaşanmasının önüne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkürlerini iletti.

Vatandaşlardan gelen talep üzerine Korucuk’a ek otobüs ve sefer
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın gelen yoğun talep üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin talimatları doğrultusunda Adapazarı Korucuk Mahallesi’ne ek araç ve sefer düzenleme kararı aldık. Kararın ardından rahatsızlık duyduklarını belirten ve bölgeye hizmet sağlayan minibüsçülerle gerekli konuşmaları yaparak anlaşma sağladık. Vatandaşlarımızın hizmet çağrısına kayıtsız kalmayarak düzenleme kararı aldığımız sefer ve araç sayıları sayesinde bölge halkı güvenle ve konforla ulaşım sağlamaya devam edebilecek” ifadeleri kullanıldı.