8 farklı alanda gerçekleştirilen eğitimlerin gerçekleştirildiği Büyükşehir Akademi’nin İslam Felsefeleri Okumaları başlığıyla Alicanlar Konağı’nda yapılan son dersinde Doç. Dr. Harun Kuşlu, İslam düşüncesinin mahiyeti üzerine konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi eğitimleri devam ediyor. 8 farklı alanda gerçekleşen akademide İslam Felsefeleri Okumaları dersi Alicanlar Konağı’nda gerçekleştirildi.

Konu: İslami düşünce

Doç. Dr. Harun Kuşlu’nun anlatımlarıyla gerçekleşen programda İslam Düşüncesinin Mahiyeti, kapsamı ve içeriği hakkında konuşmalar yapıldı. ’İslam Düşüncesi’ üzerine ele alınan konular, bu konular etrafında sorulan sorular ve üretilen cevaplar analiz edildi.

Doç. Dr. Harun Kuşlu, “İslam Düşüncesi”nin derinlemesine her alanından bahsetti ve farklı anlatımlar gerçekleştirdi. Alt disiplinler, konu üzerinde oluşabilecek düşünsel sorunlar gibi detaylar üzerine konuşuldu.

Yaşamın mahiyeti

Felsefe, kelam, tasavvuf ve ahlak gibi alt başlıklar ele alındı, bilgi ve bilimin yöntemi, varlığa gelme, yaşamın mahiyeti, insan hayatının pratik yönleri gibi konularda çıkarımlar dile getirildi.

İslam düşüncesinin hayat görüşü, varlık tasavvuruyla nasıl şekillendiğini anlatan Doç. Dr. Harun Kuşlu, katılımcılardan büyük ilgi gördü.