Büyükşehir Belediyesi, sel felaketini yaşayan Bartın'da afet bölgelerinde dere ve nehir yataklarının açılması ve yerleşim alanlarının temizlenmesi için personel ve araçlarıyla seferber oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Batı Karadeniz'de sel felaketini yaşayan, büyük zorluklarla mücadele eden şehirler için seferber oldu. Araç ve personel desteğiyle, her türlü insani ve hizmet yardımını ulaştıran Büyükşehir, günlerdir Bartın'da yaraların sarılması için mesai harcıyor. Nehir ve dere yataklarının taşkınlar sebebiyle tahrip olduğu, çamur ve balçık içinde kalan bölgelere yoğun bir şekilde müdahale ediliyor.

Çamur ve balçık temizleniyor
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi (YOL-BAK) ekipleri çok sayıda iş makinasıyla afetin ilk gününden bu yana bölgede çalışıyor. Taşkınların zarar verdiği dere yataklarının yapısı düzeltiliyor ve ıslah ediliyor. Ayrıca yerleşim alanlarındaki cadde ve sokaklar ekiplerce temizleniyor. Büyükşehir, Bartın'da hayatın normale dönmesi için sürecin sonuna kadar bölgede çalışacak.

Kardeşlik, dayanışma ve ortak mücadele
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi olarak yardımımıza ihtiyaç duyan, afeti yaşayan şehirlerimizin yanında oluyoruz. Kardeşlik, dayanışma ve ortak mücadele ile zor günlerin geride kalacağına inanıyoruz. Bartın'da yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. YOL-BAK ekiplerimiz, Bartın'da afet bölgelerinde hayatın normale dönmesi için 7/24 mesai harcıyor, kardeş belediyemize destek oluyor. Allah tüm vatandaşlarımızı afetlerden korusun" denildi.