Büyük Düşünür Fazlur Rahman AKM'de Konuşulacak

Büyükşehir Belediyesi Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri, “İslam Modernizm ve Gelenek – Fazlurrahman Tecrübesi” konferansı ile devam ediyor. 13 Kasım Çarşamba günü AKM’de düzenlenecek program, saat 19.00’da başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Kültür Sanat Etkinlileri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlik takvimi kapsamında 13 Kasım Çarşamba günü “İslam Modernizm ve Gelenek – Fazlurrahman Tecrübesi” konferansı düzenleniyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç’in konuşmacı olarak katılacağı program, Adapazarı Kültür Merkezi’nde, saat 19.00’da başlayacak.

Fazlur Rahman
Özellikle metodoloji çalışmalarıyla dikkat çeken ve akademik camia arasında etkili olduğu gözlenen Fazlur Rahman, Tasavvuf’tan Hadis’e, Fıkıh’tan Kelam’a kadar İslamî disiplinlerin tamamı hakkında yenilikçi/modernist bir yaklaşım sergilemiştir. Kendisinden sonraki modernist tutuma ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.