Bu Şehirde Birlikte Nefes Alıyoruz

Sakarya Romanlar Derneği'ni ziyaret eden ve Küpçüler Mahallesi'nde inceleyen Başkan Toçoğlu

Hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyoruz

“Biz bu şehirde roman vatandaşlarımızla, diğer etnik unsurlarımızla bir yaşıyoruz, birlikte nefes alıyoruz” diyen Başkan Toçoğlu, “Roman vatandaşlarımızla bu zamana kadar hep birlikte olduk. Fakat önceki iktidarlar döneminde romanlarımız hep göz ardı edildi. Maalesef unutulmuşlardı. Şimdi Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın önderliğinde, hükümetimiz, roman vatandaşlarımızın sorunlarına el atıyor. Biz de roman vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hangi etnik kökenden gelirse gelsin, bu şehri, bu ülkeyi seven herkes bu ülkenin de bu şehrin de asli unsurudur. Bizim kitabımızda ayrımcılık yazmaz. Hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Roman vatandaşların yanındayız

Başkan Toçoğlu’nun ardından bir konuşmada Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptı. Belediye olarak romanların her zaman yanında olduklarını söyleyen Cavit Öztürk, ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Hendek’te yaşayan romanların sorunlarına çözüm getirdiklerini ifade eden Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ise, romanlara yönelik yaptıkları konutları örnek gösterdi. Romanlar adına bir konuşma yapan Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel ise gösterdikleri ilgiden dolayı başkanlara teşekkür etti. Gerçekleştirilen toplantıda, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Pazar günü yapacağı romanlarla buluşma toplantısı da gündeme geldi. Romanlar Dernek Başkanı Orhan Tanyel, İstanbul’da gerçekleştirilecek toplantıya kalabalık bir şekilde gidecekleri söyledi.