Büyükşehir Macera Parkı tarafından başlatılan ‘Benim Bahçem’ Projesi’nde minik çiftçiler kendi sebze ve meyve bahçelerinin ilk ekim işlemini gerçekleştirdi. Hobi bahçesinde heyecanlı bir gün geçiren minikler; organik domates, salatalık, biber ve daha birçok ürünü kendileri yetiştirecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı tarafından 7-14 yaş arası çocuklar için başlatılan ‘Benim Bahçem’ Projesi’nde ilk ekim işlemleri tamamlandı. Macera Park’a kazandırılan hobi bahçesinde bir araya gelen minik çiftçilerin ilk gün heyecanına Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar ve Macera Park Sorumlusu Murat Kıroğlu da ortak oldu.

Mutluluk Yüzlerinden Okundu
Kendileri için hazırlanan rengârenk hobi bahçesinde uzman eğitmenler eşliğinde ekim işlemlerini tamamlayan minik çiftçiler, daha sonra bahçelerine can suyu verdi. Eğitmenlerden devam edecek sürece ilişkin yapmaları gereken önemli bilgileri de alan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi. Günün sonunda öğrenci velileri gerçekleştirilen anlamlı projeden ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ekip Halinde Hareket Ediyorlar
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ise, “Benim Bahçem Projemizde ilk gün heyecanını çocuklarımızla birlikte yaşadık. Bahçelerde ekim işlemleri tamamlandı. Uzman eğitmenlerimizden bilgiler de aldık. Bu projeyle öğrencilerimiz toprakla uğraşacak ve kendi sebze ve meyvelerini yetiştirecekler. Çocuklarımızın toprakla iç içe olmaları bizler için çok önemli. Ekip halinde hareket edebilmeleri açısından da bu projenin önemli bir görev ifa edeceği inancını taşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de gerekli aşamalar tamamlanacak ve inşallah öğrencilerimiz kendi sebze ve meyvelerini yetiştirecek” ifadelerini kullandı.