Bizim İşimiz Halkımıza Hizmet Etmek

Santraller sayesinde büyük gelir elde edilecek

Enerji Santralleri Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, santrallerin ilki için 12 Mart’ta ihaleye çıkacaklarını söyledi. Santrallerin tamamlanması ile birlikte büyük bir gelir elde edeceklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Sakarya Nehri’nin nimetlerinden yararlanmak adına HES Projesi’ni ortaya koyduk. Nehrimizin üzerinde 3 tane santral kurmayı planlıyoruz. Her bir santral, yıllık 45 milyon kilowhat elektrik üretecek ve büyük bir gelir elde edeceğiz. Santrallerin ilki için ihale aşamasına geldik. 12 Mart’ta ilkinin ihalesini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

III. İsale Hattı ve Kuzey Kuşaklama Kolektörü çalışmalarını da anlatan Başkan Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “III. İsale Hattımızda çalışmalarımız son aşamaya geldi. İnşallah önümüzdeki Haziran ayında bu projeyi de tamamlamış olacağız. III. İsale Hattı sayesinde; Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Ferizli ve Söğütlü ilçelerimizin içme suyu ihtiyacı uzun yıllar boyunca Sapanca Gölü’nden kesintisiz, sağlıklı ve ekonomik olarak sağlanmış olacak. Sapanca Gölü içme suyu kaynağımız olması hasebiyle bizim önceliğimizdir. O yüzden gölümüzü korumak adına bütün çalışmaları yapıyoruz. Kuzey Kuşaklama Kolektörü çalışması da bunlardan bir tanesi. Bu çalışma ile ilimizin kuzeyinde olan Esentepe, Yukarıdereköy ve Aşağıdereköy’ün kanalizasyon altyapılarının tamamlanması ve gölün komple kuşaklanması sağlanmış oluyor”.

Yeni terminal tamamlanıyor

Hanlı’da yapılan Yeni Terminal hakkında da açıklamalar yapan Başkan Zeki Toçoğlu, terminal inşaatı için 10 milyon TL civarında kredi çıkarttıklarını ve çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti. Yeni terminalin şehrin giriş kapısı niteliğinde olacağını belirten Başkan Toçoğlu, “Bu proje Adapazarı’nın giriş kapısı niteliğinde olacak. Terminal aynı zamanda bir mimari eser. Hem kentimizin tanıtımı için hem de örnek yapı oluşturmak açısından iddialı bir kompleks ortaya çıkacak” dedi.

Tıbbi Atık Tesisi ve Geçici Hayvan Bakımevi gibi şehrin ihtiyacı olan projeleri de tamamladıklarını dile getiren Zeki Toçoğlu, çalışmaların her alanda sürdüğünü ve özellikle çevresel çalışmalara büyük ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.

2010 yılında 200 bin ton asfalt dökülecek

Yaptığı konuşmada altyapı çalışmalarını da değerlendiren Toçoğlu, altyapıya bir yıl içerisinde 1 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirtti. Üst yapı çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiği ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Üst yapı çalışmalarımız da devam ediyor. Kavşaklarımızı düzenliyoruz. Yeni yeni parklar yapıyoruz. Mesela 12 Mart’ta 60 tane çocuk oyun grubunun alımıyla ilgili ihale yapacağız. Bu oyun gruplarını da köylerimize ve mahallelerimize kuracağız. Asfalt konusunda da bir hayli iddialıyız. Göreve geldiğimizden itibaren birçok yerde asfalt çalışması gerçekleştirdik. Bu zamana kadar 90 bin ton asfalt döktük. Bu konuda bütün kamuoyuna bir haber daha vermek istiyorum. 2010 yılında 200 bin ton asfalt dökeceğiz. Büyükşehir sınırları içerisinde asfaltlanmamış yol kalmayacak” diye konuştu.

20 otobüs aldık yeni otobüslerde alacağız

Ulaşım alanındaki yaptıkları çalışmaları da hatırlatan Zeki Toçoğlu, şöyle konuştu: “Ulaşım alanında birçok yenilik yaptık. Bu çalışmalarımız da devam edecek. 20 adet yeni otobüsü ulaşım filomuza katmış ve filomuzu güçlendirmiştik. Buradan bir müjde daha vermiş olayım. İnşallah 2010 yılı içerisinde yeni otobüslerde alacağız. Herkesin bildiği gibi Akıllı Kart uygulamasına da geçtik. Belediye otobüslerinde Kart 54 kullanılmaya başlandı. Şimdi Özel Halk Otobüsleri’nde de bu uygulamayı yapacağız. Ulaşım Daire Başkanlığımız bunun altyapısını hazırlıyorlar. Bu hizmeti de yakında şehrimize kazandıracağız”.

Daha yaşanabilir Sakarya için kentimize sahip çıkalım

Kentime Sahip Çıkıyorum Projesi’ni de büyük bir titizlikle uyguladıklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Şehrimizdeki kaldırım işgallerini sona erdirmek amacıyla Kentime Sahip Çıkıyorum Projesi başlattık. Projeyi ilk Adapazarı merkezinde uyguladık. Sonra Ferizli, Söğütlü ve Erenler ilçelerimizde de çalışmalar yaptık. Daha yaşanabilir bir kent için bu projeyi çok önemsiyoruz. Projeden geri dönüş yok. Kesintisiz bir şekilde bu uygulamaya devam edeceğiz. Sakaryalı esnafımızdan da bu konuda destek bekliyoruz. Zira bu proje bu kentin projesidir. Daha güzel bir Sakarya için bu çalışma gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Her alanda çalışmalar devam ediyor

Diğer hizmetleri de kısa kısa anlatan Başkan Toçoğlu, “Kültür hizmetlerinden çevre hizmetlerine kadar birçok alanda çalışıyoruz. Bakın mesela süpürgecilerimize yeni bir site yapıyoruz. Gar Meydanı düzenlemesini gündeme getirdik, bu konuda çalışıyoruz. Her ay sanatçısından yazarlarına kadar birçok fikir ve gönül adamını hemşerilerimizle buluşturduk, buluşturmaya devam ediyoruz. Ünlü tiyatroları şehrimize getiriyoruz. Kent Orkestramızı yeniledik, daha modern hale getirdik. Hatta onlara Kent Park’ın içerisinde çalışma binası yaptık. Hayvan Pazarı’nı biliyorsunuz, Erenler’den taşıdık. Mahalle mahalle, köy köy geziyoruz. Eksikleri tespit ediyoruz. Sorunları ortadan kaldırıyoruz. Biz bütün enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizi bugünkünden daha güzel günlere taşıyacağız” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya; AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da katıldı. Toplantının sonunda Erenler İlçe Başkanı Osman Hira, verdiği bilgilerden dolayı Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti.