Filistinli kardeşlerden oluşan Le Trio Joubran Müzik Grubu, Açık Hava Sahnesi’nde Sakaryalılarla buluştu. Filistin’de devam eden katliama dikkat çeken grup, “Bizi en iyi Türkiye anlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı 21. Ramazan Etkinlikleri kapsamında Le Trio Joubran, Sakarya Park Açık Hava Sahnesi’nde vatandaşlarla buluştu. Filistinli 3 kardeşten oluşan ve enstrümantal tarzda dünyaca tanınan grup, repertuarına başlamadan önce bir süredir devam eden İsrail saldırıları sonucunda şehit olan Gazzelilerin isim ve yaşlarını okudu. Ardından kısa bir aranın verildiği konserde, ünlü grup udlarıyla sevilen şarkılarından olan Masar’ı açık hava sahnesini dolduran vatandaşlar için seslendirdi.

Filistin’e destek
Daha sonra Katibim şarkısında da enstrümantal performans sergileyen sanatçılar, kısa bir ritim gösterisinin ardından konserini sonlandırdı. Kardeşlerin en büyüğü Samir Joubran, normal konser konseptlerini gerçekleştirmediklerini belirterek, “Filistinliler öldürülüyor. Çok üzgünüz. Bizi en iyi Türkiye’de yaşayan Müslüman kardeşlerimiz anlar” dedi. Konserin sonunda Filistin’e dersek sloganları atılırken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan sanatçılara teşekkür etti.