81 ilde 100 yaşını aşmış 5 bin 529 anne için Sakarya’da oluşturulan ‘Cennet Anneleri Hatıra Ormanı’nda fidan diken Başkan Ekrem Yüce, “100 yaş ve üzeri tüm annelerimizin hatırası Sakarya’mızda yaşayacak. Cennetin annelerin ayakları altında olduğu inancına sahip toplumda yaşıyoruz. Annelerimiz bizim her zaman baş tacımızdır. Bu projede emeği geçen herkese müteşekkiriz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 81 ilde 100 yaşını aşmış 5 bin 529 anne adına Sakarya’da yaşayacak ‘Cennet Anneleri Hatıra Ormanı’ için gerçekleştirilen fidan dikimine katıldı. 10 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle fidanların toprakla buluştuğu günde Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Hz. Hatice Vakfı Başkanı Alpay Tarhan ve basın mensupları katıldı. Hatıra ormanına fidan dikimi gerçekleştirilirken açılış sonrası adına fidan dikilen ve Sakarya’da ikamet eden 103 yaşındaki Fatma Yalçın ziyaret edildi. Ziyarette Yalçın’ın anneler günü kutlandı.

Annelerimiz her zaman baş tacıdır
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Şehrimizin en güzide yerlerinden birisinde 100 yaş ve üzeri tüm annelerimize Hatıra Ormanı armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cennetin annelerin ayakları altında olduğu inancına sahip toplumda yaşıyoruz. Annelerimiz bizim her zaman baş tacımızdır. Bu projede emeği geçen İçişleri Bakanlığımıza, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Bölge Müdürlüğümüze ve katkısı olan tüm herkese müteşekkiriz. Tüm annelerimizin de 10 Mayıs Anneler Gününü en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

Onların hatırasını yaşatacak orman
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Annelerimiz bizim hayatta sahip olduğumuz, kıymet verdiğimiz hürmete ve saygıya layık eli öpülesiye varlıklarımız. İçişleri Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımız işbirliğinde, proje sahibi olarak da Hz. Hatice Vakfı’nın olduğu bir programda ilimizin seçilmiş olması bizler için bir gurur kaynağı. Bu orman buradaki bütün annelerimiz adına onların hatırasını yaşatacak bir orman olarak kıymet kazanacaktır. Başta Şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerimizi bugünde rahmetle, şükranla, minnetle anıyoruz, vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara da sağlık-sıhhat diliyoruz, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.