Büyükşehir Belediyesi SAMEK Akyazı kursiyerlerinin hazırladığı yılsonu sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kursiyer Elif Kapıcı, “Aldığımız eğitimlerde hem boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullanırken; Başkanvekili Kılıç, “Bu yıl SAMEK bünyesinde hemşerilerimize 16 merkezde, 50 branşta öğretim sunduk. Bugüne kadar SAMEK kurslarımızda 33 binin üzerinde vatandaşımız faydalandı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren SAMEK Akyazı kursiyerlerinin hazırladığı yılsonu sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kenan Sofuoğlu Parkı’nda düzenlenen sergi açılış programına Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Akyazı Kaymakamı Mustafa Ballı, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Merakımız sanata ve esere dönüşüyor
Programın açılış konuşmasını yapan SAMEK Akyazı kursiyerlerinden Elif Kapıcı, “Yıl boyunca hazırladığımız el emeği göz nuru eserlerimizi sizlerin beğenisine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güzel sanatlara, el sanatlarına ve resim yapmaya olan merakımızı, sanata ve ürüne dönüştürme imkanı bulduğumuz SAMEK’in üyesi olmaktan çok mutluyuz. Aldığımız eğitimlerde hem boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlamış oluyoruz. Bu hizmeti bize sunan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Etkinlik, SAMEK Akyazı Ney kursiyerlerinin müzik dinletisi ile devam etti.

33 binin üzerinde SAMEK’li
Ney dinletisinin ardından kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fevzi Kılıç, “Bu yıl SAMEK bünyesinde hemşerilerimize 16 merkezde, 50 branşta öğretim sunduk. Bugüne kadar SAMEK kurslarımızda 33 binin üzerinde vatandaşımız faydalandı. Bugün ise Akyazı’da öğrenim gören 485 kursiyerimizin eserleri sergilenecek. Tüm kursiyerlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah yeni dönemimizde SAMEK çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi. Kılıç konuşmasının ardından SAMEK Akyazı kursiyerlerine katılım belgelerini takdim etti. Program sergi açılış ve eserlerin incelenmesi ile devam etti.