Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri, Büyükşehir Belediyesi ve SAÜ iş birliğiyle 9. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor. Kurmaca ve belgesel kategorilerinde 93 ülkeden 1730 filmin başvuru yaptığı festivalin açılış töreni, 17 Ekim Salı günü SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Üniversitesi ortaklığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle organize edilen 9. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor. Kurmaca ve belgesel kategorilerinde Türkiye ile birlikte 93 ülkeden 1730 filmin başvuru yaptığı festivalin açılışı 17 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın da katılacağı açılış töreni SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 14.00’da başlayacak.

19 Ekim Perşembe gününe kadar devam edecek 9. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’ne, Türk sinemasının başarılı yönetmeni Derviş Zaim onur konuğu olarak katılacak. Sinemaya yaptığı katkılardan dolayı Derviş Zaim’e ‘Onur Ödülü’ takdim edilecek. Kurmaca ve belgesel kategorilerinde 1730 filmin katıldığı yarışmada finalist olan 10 yapım arasından ilk 3 ödülün sahibi olacak. Festival boyunca film gösterimleri, söyleşiler, sergiler ve atölyeler sinemaseverle buluşacak.