Büyükşehir SAMEK yılsonu sergilerinin yeni adresi Sapanca oldu. Aktürk, “Bir halk üniversitesi gibi çalışan SAMEK kurslarımız ile 80 bin hemşehrimize eğitimler sunduk. Bu yıl toplam 20 kurs merkezinde 91 branşta 10 bin vatandaşımıza eğitimle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” derken; Yılmazer ise SGM binasını Sapanca’ya kazandıran Başkan Toçoğlu’na teşekkürlerini iletti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (SAMEK) yılsonu sergilerinin ikinci programı Sapanca’da gerçekleştirildi. Sapanca SAMEK kursiyerleri tarafından yıl boyunca hazırlanan eserler Sapanca SGM’de sergilendi. Programa Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik şöleni ile başlayan program, kursiyerlerin katılım belgeleri takdim edilerek sona erdi.

SAMEK bir halk üniversitesi
Sapanca yılsonu sergisinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak belediyecilik anlayışının sadece altyapı, teknik hizmetler ve mühendislik çalışmalarından olmadığını düşünüyor ve sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak kültür sanat çalışmalarına ağırlıklar veriyoruz. Bir halk üniversitesi gibi çalışan SAMEK kurslarımız ile 80 bin hemşehrimize eğitimler sunduk. Bizler içerisinde bulunduğumuz 2017-2018 eğitim yılı döneminde toplam 20 kurs merkezinde 91 branşta 10 bin vatandaşımıza eğitim vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıl boyunca eğitim öğretim faaliyetlerinde aktif rol alan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Eğitim gören bin 500 kursiyer
Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, “Göreve gelir gelmez her bir semtimize bilgi, kültür ve sanat faaliyetlerini hayata geçireceğimizi beyan etmiştik. Bugün farklı mahallelerimizde bin 500’e yakın kursiyerimiz 25 farklı alanda eğitim ve kültür sanat çalışmalarını gerçekleştiriyor. Sapanca’mızın farklı farklı mahallelerinde bilgi, kültür, sanat evlerini inşa ederek gelen taleplerle beraber kurslarımızı açıyoruz. Burada Büyükşehir Belediyemiz ile bir bütün olarak vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Böyle güzel bir binayı ilçemize kazandırdığı ve bu yıl içinde yaklaşık bin kursiyerimize eğitim olanağı sunduğu için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederim” dedi.