Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da 4 milyar TL değerindeki 203 yatırımın açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Büyükşehir Belediyemiz ulaşımdan altyapıya 58 kalemde 725 milyon liralık yatırımı şehrimize kazandırdı. Şehir genelinde 238 milyon lira maliyetle 401 kilometre asfaltlama ve beton yol çalışması yaptı. Açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya’da toplu açılış törenine katıldı. 4 milyar TL değerindeki 203 yatırımın açılışı için Demokrasi Meydanı’na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, on binlerce Sakaryalı vatandaşla hitap etti. 100 yataklı acil durum hastanesi, Sıdıka Sabancı Devlet Hastanesi, Kaynarca-Karasu-Kocaali Yolu, eğitim yatırımları, Büyükşehir yatırımlarının yanı sıra birçok projenin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da son 20 yılda 42 milyar TL yatırım yaptıklarını ifade ederek, yeni yatırımlarında müjdesini verdi.

20 yılda devrim yaşadık
Sakarya’da yapılan tesislere dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Sakarya, her zamanki gibi gümbür gümbür coşku dolu ve heyecan dolu. Sakarya'nın cesaret dolu yiğit gençleri ile gurur duyuyoruz. Bugün Sakarya AK Parti’nin hizmet şöleninin mutluluğunu yaşıyor. Hayırlı uğurlu olsun” derken; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Son 20 yılda eğitimde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devrim yaşadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitime verdiği katkılardan dolayı bir kez daha sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanımız liderliğinde 100 yılda yapılamayan 20 yılda yapıldı
Konuşmasında Türkiye’nin geldiği noktayı değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “100 yılda yapılamayan bir işi 20 yılda yapan bir lider Recep Tayyip Erdoğan. Çok daha güçlü Türkiye için bir kez daha destek olmaya var mıyız Sakarya! Her alanda yapılan yatırımlar ile tüm Türkiye'ye olduğu gibi Sakarya'ya da aynı yatırımları yapmaya devam edeceğiz. Her çözümün adresi olan Recep Tayyip Erdoğan ile küresel bir lider olarak sorunların hepsine birlikte çözüme kavuşturacağız. Bunların hepsini liderimiz ile dimdik yürüyerek yapacağız. Burada bu meydanı dolduran tüm Sakaryalı kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

250 milyon liralık sağlık yatırımları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya’da son 20 yılda 42 milyar TL’lik yatırımlarını paylaştı. Coşku dolu kalabalığa hitap eden Erdoğan, “Bugün de toplam yatırım bedeli yaklaşık 4 milyar lirayı bulan 203 projenin toplu açılışını sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Eğitimde, 42 ayrı projenin resmi açılışını bugün buradan yapıyoruz. Sakarya Üniversitemizin ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitemizin inşası tamamlanan birimlerin açılışını buradan gerçekleştiriyoruz. Aralarında 100 yataklı acil durum hastanesinin de bulunduğu 250 milyon liralık sağlık yatırımlarını hizmete açıyoruz. 60 kilometrelik Kaynarca-Karasu yolunun inşası biten 49 kilometrelik kısmını bugün açıyoruz. Kalan kısmı en kısa sürede tamamlıyoruz. Muhteşem bir katılım var. Buraya gelene kadar zaten yollar, sağ sol tıklım tıklım doluydu. Bu yolun tamamının hizmete girmesiyle yolculuk 70 dakikadan 40 dakikaya inecek” dedi.

“Büyükşehir Belediyemiz 58 kalemde 725 milyon liralık yatırımı şehrimize kazandırdı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enerjide çok sayıda iletim hattında yapılan yenileme çalışmalarının ve trafo ilavelerinin resmi açılışını da bugün yapıyoruz. Çeşitli ilçelerimizde İller Bankası tarafından inşa edilen kanalizasyon, içme suyunun resmi açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz. Arifiye-Pamukova tren hattında inşa edilen alt geçidi, emniyet müdürlüklerimizin hizmet binalarını bugün açıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyemiz ulaşımdan altyapıya 58 kalemde 725 milyon liralık yatırımı şehrimize kazandırdı. Şehir genelinde 238 milyon lira maliyetle 401 kilometre asfaltlama ve beton yol çalışması yaptı. Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Kocaeli, Taraklı, Karasu, Pamukova, Geyve, Akyazı, Kaynarca ve Ferizli belediyelerimiz de pek çok kıymetli yatırımı vatandaşlarımızın hizmetine sundu. 1 milyar 100 milyon lirayı bulan yatırımlarımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

20 yılda 42 milyar yatırım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakarya’mıza kazandırdığımız eser ve hizmetler bunlardan ibaret değil. Son 20 yılda toplam 42 milyar lira tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 486 adet derslik, ikinci devlet üniversitesi olarak Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ni kurduk. Yurt binaları açtık. Toplam 71 adet spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda toplam yaklaşık 3 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 22 hastanenin aralarında olduğu 57 adet sağlık tesisini kazandırdık. Halen 1000 yataklı Sakarya Şehir Hastanemizle 7 adet sağlık tesisimizin inşaatı sürüyor. 7 bin 362 konutu tamamladık, 1139 konutun inşası devam ediyor. Sakarya'da 900 bin metrekare büyüklüğe sahip 7 farklı alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. 250 bin konut projesi kapsamında Sakarya’mıza 2 bin 750 konut inşa edeceğiz. Serdivan Millet Bahçesi'ni de hizmete açtık” dedi.

Bölünmüş yol 401 kilometreye çıktı, Karapürçek yolunun inşası bu yıl başlıyor
“133 kilometreden devraldığımız bölünmüş yolu 401 kilometreye ulaştırdık. Kuzey Marmara Otoyolu, çevre yolu dahil İznik-Mekece, Sakarya-Taraklı, Geyve-Taraklı turizm bağlantı yolunu yıl sonuna kadar tamamlıyoruz. Çok sayıda yol projesini de önümüzdeki ve sonraki yıl bitirerek hizmete açıyoruz. Daha önce sözünü verdiğimiz Karapürçek yolunun inşasına bu yıl başlıyoruz. Sakarya'yı hızlı tren ile buluşturmakla kalmadık, fabrikasını da burada kurduk. Karasu Limanı'nı tamamlayıp işletmeye açtık. Şehrimize 2 baraj, 4 gölet inşa ettik. 3 baraj ve 2 gölet daha inşa ediyoruz. Ballıkaya Barajı'nın inşaat çalışmalarında sona yaklaştık. Fiziki gerçekleşmeleri yüzde 60 bulan Geyve-Doğantepe-Merkez-Beşevler Barajları 17 bin dekar araziyi sulayacaktır. Sakaryalı çiftçilerimize 2 milyar lira tutarında tarımsal destek sağladık. Sanayi ve teknolojide Sakarya'da son 20 yılda bir endüstri, 5 yeni organize, 1 tekno park, 22 ARGE merkezi, 4 tasarım merkezi kurduk.”

Sakarya kutlu mücadelede yanımızda
“Geçtiğimiz ay tekstil, makina, gıda, mobilyaya kadar 44 yeni fabrikayı Sanayi ve Teknoloji Bakanımız hizmete açtı. Şehrimizde 326 binin üzerine aktif sigortalı sayısı çıktı. Biz birileri gibi yarısı yalan, yarısı yanlış, bir kısmı da iftiradan ibaret boş laflarla milletimizin vaktini heba etmiyoruz. Eserlerimizle, hizmetlerimizle, projelerimizle, yatırımlarımızla konuşuyoruz. Biz işimize bakacağız. Daha çok eserimiz var. Sakarya evlatlarımıza bırakacağımız en önemli miras olan 2053 vizyonuna sahip çıkacak mısın? Sakarya ülkemize diz çöktürmenin, milletimize boyun eğdirmenin peşinde olanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmaya var mısın? Bu kutlu mücadelede yanımızda mısın? Sakarya 2023 için kararını şimdiden vermiş. Sakarya bizimle birlikte oldukça Allah'ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz mesele yok. Açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, bunların hayata geçirilmesinde emeği geçenleri tekrar tebrik ediyorum.”