24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Başkan Yüce, “Yaz kış demeden; yağmur-çamur, güneş-kar dinlemeden çalışan, toplumumuzun doğru habere ulaşması için emek gösteren basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu kutlu görevde her birinize başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle Sakarya’nın yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Basın İlan Kurumu İl Müdürü İbrahim Çorbacı Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş, Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, DİJİMED Başkanı Ersin İbil, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Özgürlük bayramımız
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, “112 yıl önce 24 Temmuz 1908’de basından sansür kaldırıldı. Uzun süredir basında uygulanan kısıtlamalar nedeniyle bizler bugünü artık basın bayramı değil gazeteciler ve basın özgürlüğü olarak kutluyoruz. Gazeteciler ve basın özgürlüğü günümüz kutlu olsun” dedi.

Bu bayramlar hepimizin
Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, “Başkanımız Ekrem Yüce ve çalışma arkadaşlarına sizler adına teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz mesleğimiz hep stresli ve zordur. Ama bizim bu onura mesleğe saygımız, sevgimiz olduğu sürece bu mesleğin sıkıntılarını gidermek gibi şeylere önem vermeliyiz. Dünyanın her yerinde bir çalkantı ve sıkıntı var. Bunları biz ülke olarak birlikte göğüslersek ancak aşabiliriz. Senede bir kere bize bayram gününü hediye edenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden herkesin Kurban Bayramını kutluyorum. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kutlu olsun
RATED Başkanı Remzi Adıyaman, “Böyle bir ortamda bizleri bir araya getiren Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum. Hepimizin Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun” dedi.

Haberleşme ve haber alma ihtiyacı
Başkan Ekrem Yüce, “Haberleşme ve haber alma ihtiyacı tarihin ilk zamanlarından beri elzem bir durum olagelmiştir. İnsanlık, çok çeşitli haberleşme araçları ile bugüne kadar pek çok yöntem kullandı. Devletler ve bireyler, matbaanın icadı ile toplumun haber alma ihtiyacını yazılı olarak karşılamaya başladı. Radyo, televizyon ve günümüz dijital çağında ise haberleşmeye yeni bir düzen getirdi. Günümüzde habere, bilgiye ulaşmak geçmişe nazaran çok daha kolay hale geldi.”

Hayatımızda önemli bir yeri var
Medyanın haberleşme noktasında en önemli unsur olduğunu söyleyen Başkan Yüce, “Basın çalışmaları toplumumuzun doğru habere ulaşması için büyük önem arz etmektedir. Bugün gerek basılı gerek görsel ve gerek dijital medya olmadan bir dünya tahayyül etmek mümkün değildir. Medyanın hayatımız tartışmasız bir yeri var. Bugün ticari bir işletme açsanız bile reklam ve duyuru için medyanın imkânlarına ihtiyaç duyuyorsunuz. Dünya öyle bir hale geldi ki insanlar çocuklarını bir okula ya da kursa göndermeden evvel ihtiyaç duydukları araştırmayı sosyal medyadan yapıyorlar. Hepinizin severek yaptığına inandığım bu meslek işte bu denli önemli” dedi.

Şehrin ekonomisi şahlanacak
Yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Kocaali ve Karasu ilçelerimizin sınırları içerisinde devasa bir botanik vadi inşa ediyoruz: Melen Botanik Vadisi. Bu vadi ile şehir ekonomimize, istihdama ve turizme ciddi katkılar sağlayacağız. Orada yetiştireceğimiz ürünler için kati alım garantili sözleşme imzaladık. Orada bir de arı ve arı ürünleri yetiştireceğiz. Arıcılığa büyük önem veriyoruz. Arıcılıkla uğraşan 54 ailemize eğitimler verdik. Teknik araç gereçlerini hediye ettik. Bal, polen, propolis, arı zehri, ana arı üretimi, oğul arı üretimi ve daha pek çok arı ürünü yetiştireceğiz. İşte bu arılar, Melen Botanik Vadisi’nde bulunan tıbbi ve aromatik bitkiler tarlasından beslenecekler. Biz ne zaman Melen’e gitsek sizler oradasınız. Dikime gidiyoruz, oradasınız. Hasat için gidiyoruz, oradasınız” ifadelerini kullandı.

Doğru habercilik sizin elinizde
Yüce, “SGK Köprülü Kavşağı için incelemelerde bulunmak adına proje alanına gidiyorum. Sizler oradasınız. İncelemeleri hep birlikte yapıyoruz. SGK Köprülü Kavşağının önemini, şehrimiz için sağlayacağı kolaylığı, yatırım bedellerini sizler de çok iyi biliyorsunuz. Proje alanında incelemeleri tamamlıyor, başka bir hizmet için arabama biniyorum. Telefonumu elime alır almaz sizlerin hazırladığı haberleri görüyorum. İşte doğru habercilik için siz bu kadar hızlısınız. Sizin sayenizde hep birlikte Türkiye’de yıllardır süre gelen bir algıyı yıktık arkadaşlar. İnsanlar artık endüstriyel kenevirin ne olduğunu, niçin bize bir öcü gibi gösterildiğini, neden yıllarca ekiminin yasaklandığını, endüstriyel kenevirin faydalarını artık çok iyi biliyor” sözlerini söyledi.

Bayramınız kutlu olsun
Sözlerini sonlandırırken katılım sağlayan herkese teşekkür eden Başkan Ekrem Yüce, “Yaz kış demeden; yağmur-çamur, güneş-kar dinlemeden en doğru bilgiyi en doğru şekilde vatandaşlarımıza iletmek için çalışıyorsunuz.  Bu kutlu görev için şahsım, kurumum ve tüm Sakarya adına sizlere bir kez daha şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun” dedi.